Ondernemers en burgers die beschikken over (fiscale) informatie die van belang kan zijn voor de onderhandelingen voor een belastingverdrag met Ierland, kunnen schriftelijk contact op nemen met het Ministerie van Financiën.
Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
30%
Aangifte
AOW
Baggeraar
Belastingdienst
Belastingverdragen
Boorplatform
BSN
Cruise
Digid
Eigen woning
Emigratie
Energie
Expat
Fiscaal partnerschap
GBA
Heffingskortingen
Hypotheek
Offshore
Ombudsman
Pensioen(fonds)
Piloot
Rechtspraak
Rijksoverheid
Rijnvarende
Rotterdam
Scheepvaart
Sociale zekerheid
Spaarloon
SVB
Toeslagen
Tysma|Lems
WOZ
Zeevarende
Zorgverzekering
Startpagina » Archief voor 09/01/2011 - 10/01/2011
vrijdag 30 september 2011
Heronderhandelingen belastingverdrag Ierland
De Nederlandse overheid onderhandelt voortdurend met andere landen over (nieuwe) belastingverdragen. Naar verwachting zal Nederland in december 2011 onderhandelingen met Ierland aangaan om tot een herzien belastingverdrag ter voorkoming van dubbele belasting te komen.
donderdag 29 september 2011
Brand bij Shell Singapore
Op het terrein van 's werelds grootste olieraffinaderij van Shell, die op een eilandje bij de stad Singapore staat, woedt donderdag een grote brand. Het vuur leek aanvankelijk bezworen maar laaide enkele uren later sterk op, hoewel het zich niet verder lijkt te verspreiden.
De brand woedt volgens Shell op een terrein van 50 bij 150 meter. Installaties in de buurt van de brand zijn stilgelegd. De brand was woensdag uitgebroken op het eiland Pulau Bukom, 8 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Singapore. De raffinaderij heeft een capaciteit van een half miljoen vaten per dag. Het vuur woedt op een plek waar eindproducten naar opslagtanks worden overgeheveld. Shell vermoedt dat de brand is ontstaan door een ongeluk. De maatschappij stelt een onderzoek in, zodra het vuur is gedoofd.
Kamer laat twijfels over ID-wet varen
De Tweede Kamer stemt ermee in dat burgers vanaf vorige week donderdag weer zijn gaan betalen voor de ID-kaart. Een meerderheid had er moeite mee dat de wet die de heffing van leges regelt met terugwerkende kracht ingaat. Maar de VVD gaat daar nu toch mee akkoord.
China's social security to cover expats
China plans to include all foreign workers in its social security system starting from July, a senior social security official said on Monday. "The move will ensure foreign employees in China enjoy the same social insurance benefits as Chinese nationals do," Xu Yanjun, deputy director of social security center with the Ministry of Human Resources and Social Security, said at a news conference.
woensdag 28 september 2011
Schultz trekt € 5 miljoen uit voor stimulering rijden op waterstof
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en milieu) trekt € 5 miljoen uit om het rijden op waterstof in Nederland te stimuleren. Dat heeft de minister vandaag bekend gemaakt bij de opening van de beurs voor duurzame mobiliteit, Ecomobiel in Rotterdam. Volgens de minister kan Nederland samen met onze buurlanden een waterstof-Walhalla in Europa worden. 'Wij hebben in de Botlek samen met Antwerpen één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa. We kunnen het goedkoop produceren, we hebben de transportleidingen al klaar liggen en er is al tientallen jaren ervaring om waterstof voor industriële toepassingen veilig te hanteren. We hebben dus een dijk van een startpositie', aldus de minister.
EU wil bankentaks invoeren
Het dagelijks bestuur van de Europese Unie is het hierover eens geworden en presenteerde het voorstel voor een belasting op financiële transacties woensdag. De commissie vindt het ''niet meer dan eerlijk'' dat ook de financiële sector ''een substantiële bijdrage'' levert aan de samenleving, aldus de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso tijdens zijn speech voor het Europees Parlement in Straatsburg. De landen van de Europese Unie hebben sinds 2008 de financiële sector met 4,6 biljoen euro gesteund de financiële crisis te weerstaan, aldus Barroso.
dinsdag 27 september 2011
Een schip als drijvende stad
Dit jacht lijkt recht uit één of andere 'James Bond'-film te komen maar een Brits bedrijf gelooft dat dit de toekomst is van het leven op zee. Met maar liefst 11 dekken, een eigen waarnemingspost, vier platformen voor heli's, verschillende zwembaden en ruimte voor winkels en restaurants is het meer een drijvende stad dan een schip. Het project kreeg dan ook niet voor niets de naam 'Utopia' mee.
Eerste zorgpremie 2012 bekend; 36 euro duurder
Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie van de basisverzekering in 2012 op jaarbasis met 36 euro. De verzekeraar was vandaag de eerste die het tarief voor volgend jaar bekendmaakte. Cliënten van DSW betalen in 2012, ongeacht of ze individueel of collectief zijn verzekerd, een jaarpremie voor de basisverzekering van 1230 euro. Dat komt neer op 102,50 per maand.
De verhoging van de premie is volgens DSW voor een belangrijk deel te wijten aan een toename van de zorgkosten, ondanks de hogere eigen bijdragen en een beperking van het zorgpakket. Volgens de verzekeraar wordt de premiestijging 'beperkt' doordat de overheid het verplichte eigen risico van 170 naar 220 euro per jaar heeft verhoogd. 'Indien het verplichte eigen risico niet zou zijn verhoogd, zou de jaarpremie 20 euro hoger zijn vastgesteld.'
Belastingdienst adviseert vrouw te scheiden
De Belastingdienst heeft een vrouw geadviseerd te scheiden van haar gehandicapte man om kinderopvangtoeslag te kunnen ontvangen. Dat maakt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt op uit het dossier van de vrouw, zo laat hij weten aan NU.nl. Hij heeft hierover Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Weekers (Financiën) en minister Kamp (Sociale Zaken).
maandag 26 september 2011
Kamp komt met maatregelen om fraude kinderopvang te voorkomen
Aanvragen voor kinderopvangtoeslag kunnen in de toekomst heel beperkt met terugwerkende kracht worden gedaan. Ouders kunnen straks alleen nog toeslag aanvragen over de kosten voor kinderopvang in de lopende maand en één maand daaraan voorafgaand.
Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover vandaag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. Kamp wil hiermee fraude voorkomen. Ouders kunnen kinderopvangtoeslag nu nog over een lange periode met terugwerkende kracht aanvragen. Daardoor zijn deze aanvragen soms moeilijk te controleren. In fraudezaken blijkt terugvordering ook lastig.
PvdA en VVD willen alimentatie anders verdelen
De financiële lasten voor kinderen moeten na een echtscheiding simpeler en eerlijker worden verdeeld. Dat staat in een nota die PvdA en VVD donderdag aanbieden een staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) bevestigt berichtgeving daarover in het AD van maandag.
De partijen hebben een computersysteem laten ontwikkelen waarmee de ouders zelf kunnen uitrekenen hoe hoog de alimentatie voor beiden is. De twee politieke partijen willen dat voortaan niet alleen de vader verantwoordelijk is voor kinderalimentatie, maar dat beide ouders jaarlijks -ongeacht hun inkomen- minimaal 600 euro betalen. Ook moet voortaan mee gaan tellen hoe vaak een kind bij welke ouder verblijft en wie van de twee voormalige echtelieden de vaste kosten betaalt.
zaterdag 24 september 2011
Nederland met nieuwe terminal poort voor gas Europa
Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft op vrijdag 23 september 2011 een vloeibaar aardgasterminal geopend op de Maasvlakte bij Rotterdam. Daarmee wordt Nederland de poort naar Noordwest-Europa voor gas uit de hele wereld. Dit past in de ambitie van Nederland een knooppunt te worden voor het transport, opslag en handel in gas.
vrijdag 23 september 2011
Miljoenennota 2012: Koersvast in onzekere tijden
De onrust in de eurozone, de afnemende groei van de wereldhandel en het gebrek aan vertrouwen op de financiële markten leiden tot tegenvallende economische vooruitzichten. De eerste Miljoenennota van het kabinet Rutte-Verhagen focust daarom – in aansluiting op het regeerakkoord – op herstel van de financiële stabiliteit, het op orde brengen van de overheidsfinanciën, versterken van het groeivermogen van de economie en de ambitie van een compacte overheid.
donderdag 22 september 2011
Werken op het Nederlands Continentaal Plat
Werknemers die in het buitenland wonen maar op het Nederlands Continentaal Plat werken, zijn nu maximaal 2 jaar via hun werkgever verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. De overheid wil dat deze werknemers in de toekomst aanspraak kunnen maken op Nederlandse volks- en werknemersverzekeringen, zoals de Algemene Ouderdomswet (AOW) en Werkloosheidswet (WW).
Offshorewerknemers
Werknemers die werken op het Nederlands Continentaal Plat vallen onder de NederlandseArbowet enWet arbeid mijnbouw Noordzee. Ongeacht de nationaliteit van de werknemer en de vestigingsplaats van de werkgever.
De Wet arbeid mijnbouw Noordzee geldt niet voor werknemers op een schip. Wel voor werknemers die werken op een vaste of mobiele mijnbouwinstallatie (productieplatform of boorinstallatie). Of werknemers die minimaal 30 dagen onafgebroken op een hulpschip werken.
Besluit over Schengen uitgesteld
Roemenië en Bulgarije worden nog geen lid van de paspoortvrije Schengenruimte. Door een dreigend veto van onder meer Nederland is het besluit over een uitbreiding van Schengen uitgesteld. Dat is donderdagmiddag in Brussel bekendgemaakt door EU-voorzitter Polen.
Nederland vindt dat de twee voormalige Oostbloklanden eerst moeten laten zien dat ze corruptie en criminaliteit ook echt aanpakken. Ook Finland ligt dwars. Bij uitbreiding van Schengen is unanimiteit vereist.
woensdag 21 september 2011
Identiteitskaart gaat weer geld kosten
De regering dient vandaag, woensdag 21 september 2011, een wetsvoorstel in bij de Tweede Kamer waarin een wettelijke grondslag wordt gecreëerd voor de heffing van rechten (leges) voor de Nederlandse identiteitskaart. Indien de wet door het parlement wordt aanvaard, zal deze met terugwerkende kracht in werking treden met ingang van 22 september 2011.
De Hoge Raad oordeelde in zijn uitspraak van 9 september 2011 dat de huidige grondslag voor legesheffing van de identiteitskaart niet deugdelijk is. Met het wetsvoorstel repareert minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit gebrek. Dit betekent dat burgers met ingang van donderdag 22 september 2011 weer gevraagd zal worden om leges te betalen voor de identiteitskaart.
Verdubbeling bejaarde bijstandstrekkers door immigratie
Het aantal bijstandsuitkeringen voor gepensioneerden is in tien jaar tijd verdubbeld tot veertigduizend. Gepensioneerden die niet altijd in Nederland hebben gewoond krijgen geen volledige AOW-uitkering. Die wordt in dergelijke gevallen aangevuld met een bijstanduitkering. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
Vitaliteitssparen en werkbonus voor 62-plussers
De arbeidskorting voor ouderen, de doorwerkbonus, de spaarloonregeling en de levensloopregeling verdwijnen en worden per 2012 afgebouwd. In de plaats voor deze regelingen komt ‘vitaliteitssparen’ en de werkbonus voor 62-plussers.
Vitaliteitssparen
Vitaliteitssparen is een fiscaal gefacilieerde vorm van sparen tot € 20.000 bruto met een jaarlijks aftrekbare maximuminleg van € 5.000 in box 1. Daarnaast wordt het opgebouwde tegoed niet belast in box 3. Er wordt pas belasting geheven bij opname van het tegoed. Deelnemers kunnen jaarlijks maximaal € 20.000 opnemen en vervolgens opnieuw sparen tot het maximum weer bereikt is.
dinsdag 20 september 2011
Belastingplan 2012: eenvoudig, solide, fraudebestendig
Staatssecretaris Weekers van Financiën schaft 7 van de 22 rijksbelastingen af. Dat betekent een vereenvoudiging van het Nederlandse belastingstelsel, die bovendien een administratieve lastenverlichting betekent voor het bedrijfsleven. Deze en andere maatregelen staan in het Belastingplan 2012.
Het Belastingplan staat net als het regeerakkoord, de Fiscale agenda en de autobrief in het teken van vereenvoudiging, soliditeit en fraudebestrijding. “Met dit Belastingplan zet ik een verdere stap in de richting van een eenvoudiger, meer solide en fraudebestendiger fiscaal stelsel,” aldus staatssecretaris Weekers. ”Het schrappen van de zeven kleine belastingen betekent een einde aan veel administratieve rompslomp voor ondernemers.”
Prinsjesdag: wat betekenen de kabinetsplannen voor u?
Kabinetsplannen
De site bevat informatie over de kabinetsplannen voor volgend jaar, waaronder de Miljoenennota en het Belastingplan. Ook is het mogelijk om de Miljoenennota op thema doorzoeken. Voor alle officiële Prinsjesdagstukken kunt u terecht op www.rijksbegroting.nl.
Na de Troonrede, om 14.00 uur, gaan verschillende onderdelen online die een toelichting geven op de plannen van het kabinet. Via ’Effect op u’ kunnen verschillende doelgroepen zien welke maatregelen op hen van toepassing zijn. Hier krijgt u antwoord op vragen als: welke maatregelen neemt het kabinet om de lasten zo eerlijk mogelijk te verdelen en wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering? Het ‘Huishoudboekje van Nederland’ geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid. Verder kunt u met behulp van video’s, animaties en infographics zicht krijgen op de ontwikkeling van het EMU-saldo van Nederland in vergelijking met het eurogebied en de noodzaak van gezonde overheidsfinanciën.
maandag 19 september 2011
Uitwerking afspraken met VNO-NCW en MKB-Nederland
Naar aanleiding van de inbraak bij het bedrijf DigiNotar zijn frauduleuze certificaten in omloop gebracht. Certificaten zijn onder meer nodig om het elektronische berichtenverkeer met de Belastingdienst veilig te laten verlopen. Het betalingsverkeer wordt niet door de DigiNotar-problematiek geraakt.
Overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om een veilig werkend systeem van aanlevering van aangiften blijvend te waarborgen. In gezamenlijk overleg is vastgesteld dat de systemen waarmee ondernemers direct of via hun intermediair aangifte doen kunnen blijven functioneren. VNO-NCW, MKB-Nederland, intermediairs, softwareleveranciers en de Belastingdienst monitoren nauwgezet mogelijke nieuwe ontwikkelingen rond de aanlevering van aangiften. Mochten zich verstoringen voordoen dan stellen zij elkaar hier onmiddellijk van op de hoogte. In gezamenlijk overleg wordt in dat geval bepaald welke vervolgacties noodzakelijk zijn.
Kwaliteitssprong zet Rotterdam-Zuid in de lift
Rotterdam-Zuid moet de komende 20 jaar de sprong maken naar het niveau van de vier grote steden in ons land. Dat betekent: meer werk, betere scholing en opleiding, de vestiging van ook mensen met hogere inkomens in een aantrekkelijk woongebied. In Rotterdam-Zuid werk en bouw je aan je toekomst. Dit is de gezamenlijke ambitie waaraan de gemeente Rotterdam, het rijk en alle bij Rotterdam-Zuid betrokken partijen zich vandaag hebben verbonden met het ondertekenen van het Nationaal Programma Kwaliteitsprong Zuid.
zondag 18 september 2011
Belastingplan en jij: kind, auto, huis en zorg
Het Belastingplan 2012 van het kabinet Rutte biedt weinig zoets voor komend jaar. De belangrijkste maatregelen voor ouders, autobezitters, huiseigenaren en zorgafnemers. Het kabinet Rutte wil 18 miljard euro bezuinigen in vier jaar, om het begrotingstekort terug te dringen. Daarbij dwingt de economische groeivertraging die in 2012 voelbaar wordt tot extra zuinigheid. Voor burgers betekent dit dat er volgend jaar nauwelijks fiscale kadootjes worden uitgedeeld. Z24 vat de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan voor ouders, autobezitters, huiseigenaren en zorgafnemers samen.
Nederlandse vermogende vinden rijkentaks 'iets voor buitenlanders'
In Amerika riep superbelegger Warren Buffet de politiek op om miljardairs niet te ontzien, nu er door de crisis fors moet worden bezuinigd. Diverse vermogenden hebben zich spontaan gemeld voor een 'crisistaks', waar de regering gretig gebruik van maakt.
Maar in Nederland hoeven we daar niet op te rekenen. 'Er is nogal een verschil. In de VS is de belasting voor de superrijken 26 procent, in Nederland twee keer zoveel. Zo bezien zijn pleidooien als die van Warren Buffett daar niet meer dan normaal, en dragen de Nederlandse rijken al genoeg bij aan de schatkist', laat Joop van den Ende vandaag in De Volkskrant weten. Wat volgens Van den Ende niet wegneemt dat ook hier rijken de plicht hebben anderen te laten delen in hun vermogen. 'De een doet dat misschien via de zorg of iets anders, mijn vrouw en ik doen het in de kunst en cultuur.'
zaterdag 17 september 2011
Eisen voor Nederlandse nationaliteit aangescherpt
Het kabinet wil de eisen voor het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit aanscherpen. Zo moeten vreemdelingen inkomen uit arbeid hebben. Ook moeten zij afstand doen van de nationaliteit van herkomst. De Rijksministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Donner (BZK). Het kabinet heeft 5 aanscherpingen geformuleerd.
Kabinet wil af van vaste bijtelling op auto's van de zaak
Het kabinet wil af van de vaste bijtelling op auto's van de zaak en daarvoor in de plaats de mensen laten betalen naar het aantal privékilometers dat ze rijden. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De bijtelling is nu nog een vast bedrag per maand, dus maakt het niet uit of werknemers veel of weinig rijden. Het ministerie van Financiën gaat volgend jaar een proef houden bij bestelauto’s met automatische ritregistratie.
Ritregistratie
De belastingdienst kan dan zien hoeveel privéritten iemand maakt en dan vaststellen hoe hoog de bijtelling wordt. Na de proef zou de ritregistratie ook bij zakenauto’s ingevoerd kunnen worden. Er is al een tijdje kritiek op de huidige regelingen voor bijtelling op auto’s van de zaak. Wie ook privé in zijn leaseauto wil rijden moet nu standaard 25 procent van de nieuwwaarde van de auto bij zijn belastbaar inkomen optellen. Daarna maakt het niet uit hoeveel de bestuurder rijdt.
Gratis Nederlandse identiteitskaart (NIK)
- Wat houdt de uitspraak van de Hoge Raad over de legesheffing voor de NIK precies in?
- Wat is het gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad voor het heffen van leges voor de NIK?
- Geldt de uitspraak van de Hoge Raad ook voor personen die jonger zijn dan 14 jaar?
- Mag een (grens)gemeente nog leges vragen voor een aanvraag van een niet-ingezetene?
- Kan een burger leges terugkrijgen voor eerdere aanvragen van een NIK?
- Mag een gratis NIK worden aangevraagd als de huidige NIK bijvoorbeeld nog 2 jaar geldig is?
- Mag een gratis NIK worden aangevraagd als de burger al een ander identificatiebewijs heeft?
- Is het mogelijk een spoedaanvraag te doen voor een Nederlandse identiteitskaart?
- Geldt de uitspraak van de Hoge Raad ook voor het aanvragen van een NIK in het buitenland?
- Waarom mag er van aanvragers vanaf 13 jaar en 6 maanden oud geen leges voor een NIK worden geheven. De identificatieplicht geldt toch vanaf 14 jaar?
vrijdag 16 september 2011
FNV Bondgenoten blijft tegen pensioenakkoord
FNV Bondgenoten blijft zich verzetten tegen het pensioenakkoord. De bondsraad, het 'parlement' van de bond, geeft voorzitter Henk van der Kolk een 'nee' mee naar de federatieraad van de FNV, die maandag een eindoordeel velt over het akkoord.
De raad vond de toezeggingen die minister Henk Kamp van Sociale Zaken afgelopen week deed niet voldoende. Ook Abvakabo staat er zo tegenover en dat betekent dat de twee grootste FNV-bonden tegen het akkoord blijven.
donderdag 15 september 2011
Doorpakken met pensioenen
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft donderdag de Tweede Kamer op het hart gedrukt dat na twee jaar praten over het pensioenakkoord „we moeten doorpakken”. Met de toenemende vergrijzing en onzekerheid op financiële markten is het volgens hem niet het moment om „te verzaken”.
In de Kamer klinkt vooral van de oppositie nog kritiek op de hervormingsplannen voor de oudedagsvoorziening. Het minderheidskabinet van VVD en CDA is afhankelijk van steun van de oppositie, omdat gedoogpartner PVV tegen het pensioenakkoord is. „De verantwoordelijkheid die wij dragen, is nu erg groot”, aldus de minister. Maar D66-Kamerlid Wouter Koolmees vroeg Kamp waarom hij nu een besluit van de Kamer wil. Volgens hem is er geen pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging.
Alle Prinsjesdag-stukken openbaar
Door een fout is de Miljoenennota 2012 bijna een dag eerder dan gepland op internet verschenen. Als gevolg daarvan is inmiddels besloten dat de publicatie van de andere Prinsjesdagstukken wordt vervroegd.
Oorspronkelijk zou het kabinet deze stukken vrijdag 16 september om 14.00 uur openbaar maken, maar dat gebeurt nu donderdag zo snel mogelijk via de website www.rijksbegroting.nl. De Miljoenennota is tevens te raadplegen via www.prinsjesdag2011.nl. Het ministerie van Financiën betreurt dat de Miljoenennota 2012 te vroeg op internet is verschenen. Hoe de fout precies heeft kunnen gebeuren wordt nader onderzocht.
Zorgtoeslag flink omlaag
De hoogte van de zorgtoeslag gaat in 2012 flink omlaag. Dit zou blijken uit plannen van het kabinet voor Prinsjesdag. Dit meldt De Telegraaf donderdag op basis van gelekte overheidsdocumenten.
Volgens de plannen krijgen gezinnen met een modaal inkomen vanaf 2012 160 euro per jaar minder toeslag. Alleenstaanden gaan 100 euro minder ontvangen. Paren met een minimuminkomen krijgen gezamenlijk 100 euro minder toeslag, alleenstaanden met een minimuminkomen 40 euro. Ook gaan de midden- en hogere inkomens mogelijk tot honderden euro’s meer aan zorgpremie betalen.
woensdag 14 september 2011
Kenniswerkers behouden voor Nederlandse economie
Ruim 90 procent van de kenniswerkers uit het bedrijfsleven die met steun van de overheid tijdelijk bij Nederlandse kennisinstellingen werden ondergebracht, zijn weer terug bij hun oude werkgever. Dat blijkt uit de evaluatie de Kenniswerkersregeling die het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Kredietcrisis
Bij het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis kregen bedrijven die te kampen hadden met acute omzetdaling, de mogelijkheid kenniswerkers tijdelijk te detacheren in plaats van hen te moeten ontslaan. In totaal maakten 1900 kenniswerkers van de regeling gebruik. De overheid droeg daaraan 180 miljoen euro bij.
BP verantwoordelijk voor olieramp
Oliemaatschappij BP draagt de meeste verantwoordelijkheid voor de olieramp van vorig jaar in de Golf van Mexico, de grootste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Dat staat in een rapport van een onderzoeksteam van de Amerikaanse kustwacht en de Amerikaanse toezichthouder voor olieboringen BOEMRE dat woensdag is vrijgegeven.
Het valt BP vooral aan te rekenen dat er in de dagen voorafgaand aan de ramp een reeks foute beslissingen is genomen met betrekking tot het boortechnische gedeelte. De veiligheid van het personeel van het booreiland en het milieu kwamen in het geding door het plaatsen van een te zwakke cementen afdekplaat op het boorgat, de dag voor het ongeluk, en het plaatsten van een stalen behuizing in de bron op een instabiel deel van de zeebodem.
Boskalis verwerft kabellegcontract in Argentinië
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dathet eencontract ter waarde van circa€ 30 miljoen heeft verworven voor de levering en installatie van een onderwaterglasvezelkabel door de Straat van Magellaan in het uiterste zuiden van Argentinië. Het contract werd toegekend door het Argentijnse staatsbedrijf AR-SAT (Empresa Argentina de Soluciones Satelitales S.A.).
De glasvezelkabel, die gaat dienen voor internet en digitale televisie, zal de stad Rio Gallegos in de provincie Santa Cruz en de stad Rio Grande in de provincie Tierra del Fuego met elkaar verbinden. De totale lengte van de onderwaterglasvezelkabel bedraagt circa 40 kilometer. De diepte van het water (70 meter), sterke stromingen en hoge getijden zorgen voor een uitdagende werkomgeving.
dinsdag 13 september 2011
Piloten dwingen op 60e te stoppen mag niet
Het is leeftijdsdiscriminatie om piloten te verplichten op hun 60e met werken te stoppen. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat dinsdag bepaald. Volgens het hof mag wel rekening worden gehouden met 'leeftijdsgebonden fysieke capaciteiten' van piloten, maar een algemeen verbod gaat te ver.
Aanleiding voor de uitspraak was een Duitse zaak. Drie piloten van Lufthansa stapten naar de rechter toen hun contract op hun 60e automatisch werd beëindigd. De Duitse rechter legde de zaak voor aan het EU-hof. In de Nederlandse cao geldt voor piloten een leeftijdsgrens van 56 jaar, aldus Evert van Zwol, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers. Van Zwol verwacht niet dat de uitspraak veel effect zal hebben op de Nederlandse situatie. ''Wij hebben nooit de koppeling gemaakt tussen iemands leeftijd en veiligheid.''
maandag 12 september 2011
Uitvoering AWBZ door zorgverzekeraars
Het kabinet wil de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vanaf 2013 door zorgverzekeraars laten uitvoeren. Daarmee heeft de ministerraad ingestemd op voorstel van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS).
In het wetsvoorstel worden de zorgkantoren opgeheven en de zorgverzekeraars direct verantwoordelijk voor de uitvoering van AWBZ. De zorgverzekeraar wordt voor cliënten het aanspreekpunt voor zorg op grond van de Zorgverzekeringswet en de AWBZ. Het wetsvoorstel wordt voor advies aan de Raad van State gestuurd.
Rotterdam beloont schoonste schepen
De Rotterdamse haven gaat in navolging van de concurrerende haven van Antwerpen meer 'schone' schepen belonen met een korting op het havengeld. Voor dit en volgend jaar gaat het in ieder geval om 25 zeeschepen, meldde Havenbedrijf Rotterdam maandag.
Het gaat om zeeschepen die wat betreft de uitstoot van schadelijke stoffen beter presteren dan de wettelijke norm. Ze zijn opgenomen in het zogenoemde register van schone schepen, de Environmental Ship Index (ESI), een initiatief van een groep Europese havens. Op deze lijst staan inmiddels 375 zeeschepen.
zondag 11 september 2011
Huis in buitenland na overlijden, hoe regelen we dat?
Mijn man en ik hebben een vakantiewoning in Frankrijk. We willen graag dat de woning bij overlijden van een van ons naar de langstlevende gaat, en niet naar onze twee meerderjarige kinderen. Hoe kunnen we dit regelen?
De woning ligt in Frankrijk, waardoor het Franse erfrecht van toepassing is bij overlijden. En op basis daarvan verkrijgt de langstlevende samen met de kinderen de woning in eigendom. Bij testament is hiervan af te wijken, door de woning te legateren aan de langstlevende. Een dergelijk testament kunt u zowel in Nederland als in Frankrijk op laten stellen. In Frankrijk hoeft u daarvoor niet noodzakelijkerwijze naar de notaris. Door zelf een tekst te schrijven, voorzien van dagtekening en handtekening, komt daar een testament tot stand. Voor de goede orde: dit dient u te doen als u in Frankrijk bent!
zaterdag 10 september 2011
De ms Rotterdam mag niet meer toeteren
Cruiseschip ms Rotterdam is verzocht niet meer te toeteren bij aankomst in of vertrek uit de Rotterdamse haven. Omwonenden van de haven hebben geklaagd over geluidsoverlast, weet RTV Rijnmond. Rotterdam wordt vanaf volgend jaar de thuishaven van de MS Rotterdam.
'Toeteren is allereerst alleen noodzakelijk bij dreigend gevaar. Daarnaast willen we voorkomen dat er vragen in de gemeenteraad worden gesteld. Cruiseschepen zijn belangrijk voor de Rotterdamse economie', zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam. Het is niet uitgesloten dat het Havenbedrijf alle cruiseschepen vraagt om te stoppen met toeteren.
Zee vol haring
De Noordzee en de zeeën boven Schotland zitten bomvol haring.
„Je kan over de vis lopen”, zegt visser Diek Parlevliet van rederij Parlevliet en Van der Plas tegen De Telegraaf. "In de zeeën zwemt zo veel vis rond, dat vissers hun netten niet eens meer durven uitgooien. Dit uit angst dat de netten overvol raken en scheuren of niet meer uit het water kunnen worden gehesen.”
Volgens Van der Plas heeft het haringbestand zo in omvang kunnen toenemen door een inschattingsfout van wetenschappers in 2005. De haringstand werd toen te laag ingeschat waarna het vangstquotum drie jaar lang werd verlaagd.
Beter richten van de 30%-regeling
Een goed gerichte 30%-regeling draagt in belangrijke mate bij aan het aantrekkelijk en competitief houden van het Nederlandse vestigingsklimaat.
In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Financiën van 15 juni jl. is gesproken over de 30%-regeling naar aanleiding van berichten in de media over het gebruik van deze regeling en de maatschappelijke aandacht die vervolgens aan de regeling werd besteed. De vaste commissie voor Financiën heeft daarbij verzocht om meer informatie over de uitwerking van de regeling en de uitkomsten van de beschouwing ervan, dit laatste in overleg met het bedrijfsleven. Middels deze brief informeer ik u over de 30%-regeling en de stappen die ik wil nemen om deze beter te richten op de doelgroep waarvoor deze regeling bedoeld is.
Rotterdams partyschip vat vlam
Op een partyschip in de Rotterdamse Koningshaven, bij de Erasmusbrug, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand uitgebroken.Er is niemand aan boord van het schip en er zijn geen gewonden, meldde de politie. De uitslaande brand veroorzaakt flinke rookwolken die in de wijde omtrek te zien zijn en de brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te blussen.
vrijdag 9 september 2011
DigiD weer veilig
Zoals bekend gemaakt is de overheid bezig de veiligheid van DigiD weer te garanderen door het vervangen van zogenoemde beveiligingscertificaten. Hierdoor worden mogelijke gevolgen van de Diginotar-problematiek opgelost. Op dit moment zijn vervanging en testen zodanig gevorderd dat DigiD weer veilig kan worden gebruikt door mensen die al een DigiD hebben.
De komende dagen zal het ook weer mogelijk worden om een DigiD aan te vragen en SMS-verkeer te gebruiken. Dat betekent dat de uitvoeringsorganisaties nu hun dienstverlening kunnen hervatten. Op dit moment geldt dat al voor de Belastingdienst, DUO, SVB, UWV en CBS. Voor de gemeenten wordt het moment van hervatting per individuele gemeente bekend gemaakt. De gemeente zelf communiceert hierover op hun eigen website.
Identiteitskaart moet gratis zijn
Gemeenten mogen geen leges heffen voor de identiteitskaart. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.Volgens de raad is de geldende identificatieplicht voor de meeste mensen de enige reden om een identiteitskaart aan te vragen. Het belang van de overheid bij de kaart is daarmee groter dan het belang van de burger.
Volgens vaste rechtspraak mag een gemeente alleen leges heffen voor diensten die, aldus de Hoge Raad, in overheersende mate een belang van een individuele burger dient. Dit geldt bijvoorbeeld voor een rijbewijs of een paspoort. Ook met die documenten op zak kunnen mensen voldoen aan de identificatieplicht, maar ze dienen vooral ook een zogeheten individualiseerbaar belang: met een rijbewijs kan een motorrijtuig worden bestuurd, een paspoort is een mondiaal erkend reisdocument.
donderdag 8 september 2011
Conclusie van Advocaat-Generaal V. Trstenjak
„1) Wanneer de nationale rechter na onderzoek van alle omstandigheden van het hoofdgeding vaststelt dat de werknemer ter uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst zijn arbeid gewoonlijk in een bepaald land verricht, dient hij artikel 6, lid 2, sub a, van het Verdrag inzake het recht dat van toepassing is op verbintenissen uit overeenkomst, ter ondertekening opengesteld te Rome op 19 juni 1980, toe te passen, zelfs wanneer de werknemer tijdelijk in een ander land is tewerkgesteld. In een dergelijk geval is een beroep op artikel 6, lid 2, sub b, uitgesloten.
Conclusie van Advocaat-Generaal P. Cruz Villalón
Op grond van het voorgaande geef ik het Hof in overweging, de prejudiciële vraag van de Rechtbank Amsterdam te beantwoorden als volgt:
„De van het Europese gemeenschapsrecht deel uitmakende regels die ertoe strekken het vrije verkeer van werknemers tot stand te brengen, inzonderheid de regels die zijn neergelegd in de titels I en II van verordening nr. 1408/71, alsmede de artikelen 39 en 299 van het EG-Verdrag (thans respectievelijk artikel 45 VWEU en artikel 52 VEU juncto artikel 355 VWEU), staan eraan in de weg dat de werknemer die voor een in Nederland gevestigde werkgever werkzaam is buiten het eigenlijke Nederlandse grondgebied op een vaste installatie op het Nederlandse deel van het continentaal plat, niet verzekerd is ingevolge de nationale wettelijke werknemersverzekeringen, uitsluitend omdat hij niet woonachtig is in Nederland, maar in een andere lidstaat, ook indien hem de mogelijkheid van een vrijwillige verzekering is geboden.”
Bezuiniging persoonsgebonden budget levert minder op
Het kabinet bespaart minder dan gedacht op het persoonsgebonden budget (pgb) waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen. Dit staat in een notitie (pdf) van het Centraal Planbureau (CPB). Het plan van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) levert niet 900 miljoen, maar 600 miljoen euro op en kost 20.000 banen in de zorg. Het CPB rekende op verzoek van de oppositiepartijen in de Tweede Kamer de effecten door van de herziening waarmee het kabinet in 2015 een kostenoverschrijding van 900 miljoen euro wil voorkomen.
Concurrentiekracht Nederland hoort nu bij wereldtop
Nederland is op de mondiale concurrentie-ranglijst doorgedrongen tot de wereldtop. Steeg Nederland vorig jaar nog met twee plaatsen naar de achtste positie op de ranglijst van 142 landen, dit jaar staat Nederland zevende. Het kabinetsbeleid is gericht op het behalven van een top-5 positie de komende jaren.
Jaarlijks publiceert het World Economic Forum (WEF) de concurrentiepositie van landen. Als partner van het WEF verzamelde het Nederlandse instituut INSCOPE de gegevens voor Nederland. Prof.dr. Henk Volberda, wetenschappelijk directeur van Inscope: “De indicatoren laten duidelijk zien dat Nederland langzamerhand aan het verschuiven is naar een hoogwaardige kenniseconomie”.
Nieuw fiscaal stelsel voor Caribisch Nederland
Op 1 januari 2011 is het nieuw fiscaal stelsel voor Caribisch Nederland in werking getreden. Dit stelsel is van toepassing op de eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (BES-eilanden). In het nieuwsbericht van 6 november 2009 zijn we ingegaan op de hoofdlijnen van het nieuwe stelsel. Het nieuwe stelsel bleek enige knelpunten te bevatten. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft daarop enige verlichtende maatregelen aangekondigd.
We noemen daarvan de volgende: een extra verhoging van de belastingvrije som, de kindertoeslag en de ouderentoeslag met 5% op jaarbasis ingaande per 1 oktober 2011, bovenop de inflatiecorrectie van 5,9% op jaarbasis per dezelfde datum; een verhoging van de ouderenkorting met $ 1.200 per dezelfde datum; een beperking van de cumulatie in de algemene bestedingsbelasting (ABB) door het tarief voor alle diensten met 2%-punt te verlagen; de invoering van een producentenregeling in de ABB voor de nieuwbouwsector met een recht op aftrek van voorbelasting; een verlaging van het normbedrag in de gebruikelijkloonregeling in de loonbelasting van $ 20.000 naar $ 14.000; uitstel van de verlaging van het inkomen van $ 250.000 naar $ 100.000 waarbij het toptarief in de inkomstenbelasting (35,4%) van toepassing is; uitstel van de verhoging van het aanmerkelijk belangtarief van 5% naar 15%.
dinsdag 6 september 2011
Miljoeneninvestering BP in olieveld Noordzee
Oliegigant BP steekt, samen met twee andere bedrijven, omgerekend bijna 800 miljoen euro in de ontwikkeling van het in 2008 ontdekte olieveld Kinnoull in de Noordzee. Dat heeft de Britse onderneming dinsdag bekendgemaakt.
Het olieveld voor de Schotse kust bevat 45 miljoen vaten olie-equivalent. De productie begint naar verwachting in 2013. BP is voor 77 procent eigenaar van het veld. Bijna 17 procent is in handen van de Italiaanse branchegenoot ENI en het bedrijf Summit bezit ruim 6 procent.
maandag 5 september 2011
Minder uitkering voor Nederlanders in buitenland
Nederlandse uitkeringsgerechtigen die buiten de Europese Unie wonen, krijgen straks aanzienlijk minder geld op hun bankrekening bijgeschreven. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) stuurt daarover maandag een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt De Telegraaf. Aan weduwen en weduwnaars zal circa 5600 euro per jaar minder worden uitgekeerd.
''Ons uitkeringsstelsel is bedoeld voor mensen die wonen in Nederland'', aldus Kamp. "Het is niet de bedoeling uitkeringen over de hele wereld te verspreiden.'' De minister past de uitkering aan het kostenniveau aan van het land waar de ontvanger woont. Vanaf 1 juli volgend jaar wordt de toelage aangepast. Kamp maakte zijn voornemen om te korten op de uitkeringen in het buitenland al eerder bekend.
zondag 4 september 2011
Wereldhavendagen goed verlopen
Directeur Sabine Bruijnincx signaleerde meer bezoekers dan vorig jaar voor het evenement dat vrijdagmiddag werd geopend en tot en met zondag duurde. Cijfers over het aantal bezoekers geeft de organisatie niet. Vooral de demonstraties op de Nieuwe Waterweg bij de Erasmusbrug trokken traditiegetrouw veel bekijks. Diverse havendiensten gaven demonstraties met hun schepen. Net als voorgaande jaren waren ook mariniers actief.
zaterdag 3 september 2011
Niet in Nederland wonen maar wel in Nederland gelegen onroerende zaak
Belanghebbende beschikte weliswaar over een woning in Nederland (welke ook als postadres door haar werd gebruikt), had bankrekeningen bij een Nederlandse bank, beschikte over een auto in Nederland en ontving voor de woning nota’s voor electriciteit en gas, maar dat is, bijeen genomen, van onvoldoende gewicht om te concluderen dat zij in Nederland woonde. Het de door belanghebbende in hoger beroep gestelde verblijf van meer dan 180 dagen per jaar in Nederland vindt geen feitelijke grondslag in de gedingstukken en acht het Hof ook overigens niet aannemelijk geworden.
Dat belanghebbende de woning in Nederland gebruikte als zij in Nederland was, dat zij regelmatig in Nederland was en dat als zij hier te lande verbleef deelnam aan het sociale en maatschappelijke verkeer in Nederland acht het Hof aannemelijk maar maakt de conclusie niet anders. Daarbij neemt het Hof in aanmerking dat belanghebbende in [...] in dienst was bij haar onderneming, aldaar over een huurwoning beschikte, en voor de Belastingdienst een adres in [...] als feitelijk woonadres had geregistreerd. Niet of onvoldoende valt in te zien dat belanghebbende een duurzame band van persoonlijke aard met Nederland had. Aldus woonde belanghebbende het onderhavige jaar niet in Nederland.
Nieuwe standaardformulieren aanbesteding
De Europese Commissie heeft nieuwe formulieren gepubliceerd voor de aanbesteding van overheidsopdrachten. De EU-aanbestedingsrichtlijnen bevatten verplichtingen om overheidsopdrachten bekend te maken in het Publicatieblad van de EU. In totaal zijn er 19 standaardformulieren, variërend van aanbesteding voor nutswerken tot aanbesteding op defensiegebied.
vrijdag 2 september 2011
Mariniers beveiligen schepen tegen piraten
Zwaarbewapende mariniers gaan twee grote schepen beveiligen tegen piraterij. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten.
Het gaat om het transportschip Transshelf van de Nederlandse firma Dockwise, dat binnenkort vanuit Singapore naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten vaart. In oktober wordt ook de MV MPI Adventure van rederij Vroon, het grootste windturbine installatievaartuig ter wereld, beveiligd. Dit schip vertrekt uit Singapore in de richting van Groot-Brittannië.
Inklapbare kunststof container klaar om wereld te veroveren
Een door het Nederlandse Cargoshell ontwikkelde inklapbare kunststof zeecontainer kan het containervervoer een stuk efficiënter maken. De gepatenteerde container wordt 19 en 20 september gecertificeerd door Germanische Lloyd en 31 oktober door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu worden gepresenteerd in Rotterdam.
Directeur en ontwikkelaar René Giesbers van Cargoshell ziet goede kansen voor de container, die ingeklapt maar een kwart van de ruimte inneemt van een stalen container. ‘Momenteel vervoert 30% van de trucks op de A15 lege containers. Als die trucks vier keer zoveel meenemen scheelt dat aanzienlijk in de drukte en de CO2-uitstoot. Ook schepen en treinen vervoeren veel lege containers. Wereldwijd wordt zo jaarlijks 20 miljard dollar aan lucht vervoerd. Ook de terminals kunnen met de inklapbare container ruimte besparen.'
donderdag 1 september 2011
De grootste olievelden ter wereld
Energiegigant ExxonMobil troefde Shell af met een grote Russiche oliedeal. Om supergrote olievelden te ontginnen, zullen energieconcerns echter steeds meer technische hoogstandjes moeten laten zien. Een overzicht van de vijf grootste velden ter wereld.
De wereld zit voorlopig niet zonder olie. Maar makkelijk op te pompen olie wordt wel steeds schaarser. Vandaar ook dat het Amerikaanse energieconcern ExxonMobil afgelopen dinsdag maar wat blij was, dat het als partner van de Russische staatsmaatschappij Rosneft naar olie en gas mag zoeken in het Russische Noordpoolgebied.
Hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk
Het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten inkomensafhankelijk maken. Dat stelt PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema op haar Twitter.
Wtcg-regeling
Dinsdag werd duidelijk dat het kabinet het budget voor de Wtcg-regeling (nu 580 miljoen euro) wil halveren. Agema wil het beeld nu corrigeren, ook al mag ze eigenlijk niks verklappen van de Prinsjesdagstukken. De PVV is als gedoogpartij nauw betrokken bij de plannen voor Prinsjesdag.
Overheid aan zet bij extra bescherming koopvaardij
De wens van Nederlandse reders tot meer bescherming tegen Somalische piraterij en voldoende beveiliging aan boord van kwetsbare koopvaardijschepen is gerechtvaardigd. Dit moet echter door de overheid zelf worden georganiseerd, zo nodig met inlening van tijdelijk militair personeel. Dit kan door de overheid aan de reders worden doorberekend.
Dat stelt de adviescommissie gewapende particuliere beveiliging tegen piraterij in haar advies dat vandaag aan minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Hillen (defensie) is aangeboden. De commissie onder voorzitterschap van J.L. de Wijkerslooth werd door de regering ingesteld om de wenselijkheid en mogelijkheid te onderzoeken van de inzet van particuliere beveiligingsbedrijven bij het beveiligen van Nederlandse koopvaardijschepen tegen Somalische piraten.
Abonneren op:
Posts (Atom)
De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?
Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.
In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!
Populaire berichten
-
The new EU Regulations No 883/2004 and 987/2009 will apply in the relations between Switzerland and the EU-States from 1st April 2012, with ...
-
In deze rekenregels zijn het bruto wettelijke minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 juli 2011 opgeno...
-
Spaart u voor een uitkering naast uw pensioen? Vanaf belastingjaar 2011 mag u in uw aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die u in ...
-
Een inwoonster van Amsterdam die weigert haar vingerafdrukken te geven, krijgt voorlopig geen nieuw paspoort. De gemeente Amsterdam hoeft ha...
-
De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief ke...
Blogarchief
-
►
2012
(452)
- september 2012 (12)
- augustus 2012 (48)
- juli 2012 (43)
- juni 2012 (53)
- mei 2012 (58)
- april 2012 (57)
- maart 2012 (55)
- februari 2012 (56)
- januari 2012 (70)
-
▼
2011
(756)
- december 2011 (68)
- november 2011 (64)
- oktober 2011 (69)
- september 2011 (59)
- augustus 2011 (92)
- juli 2011 (57)
- juni 2011 (90)
- mei 2011 (63)
- april 2011 (48)
- maart 2011 (47)
- februari 2011 (40)
- januari 2011 (59)
-
►
2010
(190)
- december 2010 (51)
- november 2010 (42)
- oktober 2010 (59)
- september 2010 (38)
In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?
Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.
Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!
Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.