Onderdeel van het programma was een ontvangst op het stadhuis door burgemeester Koen Schuiling en onderwijswethouder Wiltrude Turnhout-van den Bosch. “In Den Helder moet je zijn als je iets wilt in de offshore”, vertelde de burgemeester de studenten.
Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
30%
Aangifte
AOW
Baggeraar
Belastingdienst
Belastingverdragen
Boorplatform
BSN
Cruise
Digid
Eigen woning
Emigratie
Energie
Expat
Fiscaal partnerschap
GBA
Heffingskortingen
Hypotheek
Offshore
Ombudsman
Pensioen(fonds)
Piloot
Rechtspraak
Rijksoverheid
Rijnvarende
Rotterdam
Scheepvaart
Sociale zekerheid
Spaarloon
SVB
Toeslagen
Tysma|Lems
WOZ
Zeevarende
Zorgverzekering
Startpagina » Archief voor 08/01/2011 - 09/01/2011
woensdag 31 augustus 2011
Den Helder heeft weer een HBO opleiding: Oil & Gas
Voor het eerst sinds jaren is er in Den Helder weer een HBO opleiding: maandag 29 augustus was de officiële start van de splinternieuwe Minor Oil & Gas. De eerste lichting HBO studenten maakte kennis met de stad waar ze de komende zes maanden gaan wonen en studeren.
Marine pakt uit op Wereldhavendagen
De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief kennismaken met het havenwezen, de maritieme wereld en de zeestrijdkrachten.
Het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam ligt afgemeerd aan de Parkkade en is opengesteld voor het publiek, dat zo het wonen en werken aan boord van een marineschip zelf kan ervaren. In een brugsimulator staat het in een gesimuleerde omgeving zelf aan het roer van een marineschip. Het Korps Mariniers presenteert zich op de kade met onder meer een mariniersdorp en klimtoren. Duikers tonen in een watertank diverse demonstraties.
Duitsers geven windpark op
De controversiële Duitse windturbinebouwer Bard geeft zijn aandelenbelang in het grootste Nederlandse windpark op zee op. De Amsterdamse investeringsmaatschappij Typhoon Capital, die de financiering van het park verzorgt, hoopt dat het nu makkelijker wordt om geldschieters te vinden. Dat hebben de partijen dinsdag bekendgemaakt. De zwakke financiële positie van de Duitsers riep bij mogelijke financiers veel vragen op. 'De bewegingsvrijheid om eigen vermogen op te halen is groter geworden', zegt Typhoon-directeur Michael van der Heijden.
Kabinet handhaaft belastingvoordelen 'groene' leaseauto
Het kabinet houdt, tegen eerdere voornemens in, de belastingvoordelen voor zuinige auto's van de zaak toch overeind. 'Wie na 1 juli 2012 een nieuwe zuinige auto gaat rijden, houdt de lage bijtelling gedurende de normale leasetermijn.' Dat zegt staatssecretaris Frans Weekers(VVD, Financiën) in een interview met tijdschrift AutoWeek.
Hof geeft ruime uitleg aan beschikbare kandidaten 30%-regeling
Belanghebbende, woonachtig in het buitenland en met een buitenlandse nationaliteit, heeft een arbeidsovereenkomst gesloten met een Nederlandse werkgever als hoofdtrainer van een sportvereniging. Belanghebbende heeft verzocht om toepassing van de 30%-regeling. In geschil is of belanghebbende ten tijde van het aangaan van de arbeidsovereenkomst beschikte over specifieke deskundigheid die op de Nederlandse arbeidsmarkt niet of schaars aanwezig was. De rechtbank (NTFR 2010/2421) heeft geoordeeld dat onvoldoende aannemelijk is gemaakt dat de werkgever wegens het niet-beschikbaar zijn van gediplomeerde trainers genoodzaakt was zijn hoofdtrainer in het buitenland aan te trekken.
dinsdag 30 augustus 2011
Rijken: belast ons zwaarder!
In navolging van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett vragen rijken in verschillende Europese landen om een hoger belastingtarief op hun kapitaal. Waar blijven Nederlandse vermogenden?
Het begon in de Verenigde Staten, waar investeerder Warren Buffett eerder deze maand verklaarde dat "ik en m'n vrienden nu lang genoeg zijn geknuffeld door ons miljardair-vriendelijke Congres". Hij kreeg navolging in Frankrijk. L'Oréal-erfgename - en notoir belastingontduikster - Liliane Bettencourt riep de regering vorige week op tijdelijk meer belasting te heffen op hun kapitaal om de schuldencrisis te helpen bezweren. Vijftien andere "zeer vermogenden" sloten zich aan.
Opening Wereldhavendagen met picknick aan de Maas
Vrijdagmiddag 2 september opent Hans Smits, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, op de Maas de Wereldhavendagen. Tijdens de ceremonie die begint om 14.00 uur, komen de twee thema’s van het festijn ‘De haven smaakt naar meer’ en ‘100 jaar Chinezen in Rotterdam’ bij elkaar samen. Op het water treedt de Chinees-Rotterdamse Ai Ming Oei op met haar band Ming’s Pretty Heroes. Dat doet ze onder het toeziend oog van de Chinese draak van 120 meter lengte op het schip de Fairplayer. Het startsein van de Wereldhavendagen zal het begin worden van een vlucht van een aantal metershoge Chinese vliegers.
Bleker draagt 10 miljoen bij aan terminal Rotterdam
Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor de ontsluiting van een terminal in de Rotterdamse haven voor de overslag van versproducten, zoals groente en fruit. Dat meldde Fresh Corridor, een samenwerkingsverband van bedrijven, Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland, dinsdag.
Dode walvis op voorsteven containerschip
Een containerschip is dinsdag de haven van Rotterdam ingevaren met op de voorsteven een dode walvis. De walvis is 7 tot 8 meter lang. Het beest is waarschijnlijk onderweg geschept door het schip. Dat heeft een woordvoerder van het havenbedrijf gemeld.
Mogelijk gaat het om een bultrugwalvis, maar dat kon de woordvoerder niet met zekerheid zeggen. De walvis ligt momenteel in het water in de haven bij het containerbedrijf waar voortdurend containers worden gelost. Het havenbedrijf heeft inmiddels een rustiger plaats in het water gevonden waar de walvis later dinsdagavond uit het water wordt getakeld.
Woonlandbeginsel voor uitkeringen in landen buiten Europa
Diverse uitkeringen aan mensen die buiten Europa wonen, worden aangepast aan het kostenniveau van het land waar de ontvanger of het kind woont. Het kabinet wil dit zogenoemde woonlandbeginsel op 1 juli 2012 laten ingaan. De maatregel geldt voor de Algemene Nabestaandenwet, deels voor de Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten, de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Voor het kindgebondenbudget is de ingangsdatum 1 januari 2013. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Spaargedrag in crisistijd
Een aanzienlijk deel van de spaarders maakt spaarbeslissingen zonder hierbij grondig informatie in te winnen over het spaarproduct en de bank die ze aanbiedt (zie Figuur 1). 40% van de respondenten heeft zich vooraf niet of nauwelijks verdiept in spaarproducten. Het verzamelen van informatie over banken is nog minder populair: 46% van de respondenten wint nauwelijks tot geen informatie in. Slechts een klein deel van de Nederlanders geeft aan veel informatie in te winnen over dit onderwerp.
maandag 29 augustus 2011
Belevingsonderzoek NL-Alert van start
In drie gemeenten wordt door middel van testpanels het potentiële bereik van NL-Alert gemeten. Ongeveer 300 personen worden per testpanel benaderd. Deze personen worden gevraagd om hun toestel in te stellen voor NL-Alert. De test vinden plaats op maandag 29 augustus (Den Haag), dinsdag 6 september (Enschede) en donderdag 8 september (Rotterdam). Dit is noodzakelijk om het effectief bereik van NL-Alert (ontvangt men de berichten?) te testen en mensen te vragen over de bereidheid en de effectiviteit van het instellen van de mobiele telefoon. Er worden mensen benaderd om aan de test mee te werken.
Cruisen op een zeilschip
Cruisen aan boord van een viermaster is een aparte, onvergetelijke ervaring. Het lijkt wel of je honderd jaar terug in de tijd keert, maar toch kan terugvallen op alle luxe van vandaag. We stapten mee aan boord van de Star Flyer, die zowat alle wereldzeeën bevaart.
Zeg niet zomaar 'cruise' tegen een zeiltocht met een viermaster. Alles aan boord is anders. Slechts honderd passagiers, geen avondjaponnen of eindeloze buffetten, maar een intens samenleven met het reilen en zeilen van het schip.
zondag 28 augustus 2011
Verzekeraars verliezen marktaandeel vrijvallende koopsommen en lijfrentes
Verzekeraars verliezen nog steeds marktaandeel als het gaat om vrijvallende koopsommen en lijfrentes. Dit meldt TNS NIPO. De vier grootbanken trekken 34% van de geldstroom van vrijvallende koopsommen/lijfrentes naar zich toe. Dat is 10% meer dan ze oorspronkelijk verkocht hadden in een markt die aan de verzekeraars toebehoorde.
De vijf grootste partijen in alfabetische volgorde zijn ABN AMRO, Aegon, Delta Lloyd Groep, ING Groep en Rabobank. Volgens Adriaan Eecen, onderzoeksdirecteur Business & Finance bij TNS NIPO, zijn er twee redenen waarom de banken marktaandeel winnen:
BP verliest fortuin in Golf van Mexico
De Britse oliemaatschappij BP ziet nog steeds miljarden aan omzet verdampen door het productieverlies in de Golf van Mexico. Het geduld van investeerders wordt danig op de proef gesteld door het onvermogen van het Britse olieconcern om het werk in de Golf van Mexico, een van zijn belangrijkste locaties, te hervatten.
vrijdag 26 augustus 2011
200 jaar rechterlijke macht
Overal waar mensen zijn, zoeken zij naar recht. Om hun problemen op te lossen. Om hun ruzies te beslechten. Om met elkaar samen te kunnen leven.
Wie recht zoekt, heeft iemand nodig die recht spreekt. Heel vroeger waren dat de oudsten van een dorp of stad. Mensen met veel levenservaring. In de middeleeuwen was het de koning die zich als rechter opwierp. Net als de wijze koning Salomo uit de Bijbel was het zijn taak om een rechtvaardig rechter te zijn voor rijken en armen, weduwen en wezen. In de zeventiende en achttiende eeuw spraken er ook burgers recht. In de Republiek der Verenigde Nederlanden waren er rechterlijke colleges voor handels- en zeezaken waarin kooplieden zaten.
Wie recht zoekt, heeft iemand nodig die recht spreekt. Heel vroeger waren dat de oudsten van een dorp of stad. Mensen met veel levenservaring. In de middeleeuwen was het de koning die zich als rechter opwierp. Net als de wijze koning Salomo uit de Bijbel was het zijn taak om een rechtvaardig rechter te zijn voor rijken en armen, weduwen en wezen. In de zeventiende en achttiende eeuw spraken er ook burgers recht. In de Republiek der Verenigde Nederlanden waren er rechterlijke colleges voor handels- en zeezaken waarin kooplieden zaten.
donderdag 25 augustus 2011
Spanje mag Roemeense werknemers weren
De Europese Commissie heeft Spanje toestemming gegeven om voorlopig geen nieuwe Roemeense werknemers toe te laten. Dit gebeurt op grond van afspraken die gemaakt zijn bij de toetreding van Roemenië in 2007. Andere EU-lidstaten kunnen Roemeense werknemers weren indien er een ernstige verstoring is van de arbeidsmarkt. Spanje heeft een van de hoogste werkloosheidspercentages in de EU.
De Europese Commissie staat Spanje toe om Roemenen tijdelijk - tot 31 december 2012 - beperkingen voor toegang tot zijn arbeidsmarkt op te leggen. De Europese Commissie, bij monde van Eurocommissaris Andor (werkgelegenheid) “begrijpt waarom de Spaanse autoriteiten in deze specifieke crisissituatie – met een dramatische werkgelegenheidssituatie en een zeer complex financieel klimaat – bij het volledig vrije verkeer een stap terug willen zetten”. Volgens de Commissie heeft Spanje voldoende bewijs geleverd dat er sprake is van een ernstige verstoring.
Nederland meest ondernemende EU-lid
De Nederlander is de afgelopen tien jaar een stuk ondernemender geworden. In 2010 was 7,2 procent van alle Nederlanders tussen 18 en 64 jaar bezig een nieuw bedrijf op te richten of actief als ondernemer van een bedrijf dat korter dan drie jaar bestaat.
Dat maakt Nederland het meest ondernemende EU-land, zo blijkt uit een jaarlijks wereldwijd onderzoek naar ondernemerschap, dat donderdag is gepubliceerd door onderzoeksbureau EIM. Van alle hoogontwikkelde economieën bezet Nederland nu de vijfde plaats, direct achter de Verenigde Staten.
woensdag 24 augustus 2011
Wat is de AWBZ?
De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is in Nederland een verplichte, collectieve ziektekostenverzekering voor niet individueel verzekerbare ziektenkostenrisico's. Recentelijk is er veel kritiek op de wet, waar elke Nederlander gemiddeld € 4.000 voor neertelt.
De AWBZ is één van de zogenoemde volksverzekeringen. Op grond van de AWBZ kan men bijzondere ziektekosten zoals kosten van langdurige opname in ziekenhuis of inrichting vergoed krijgen. Deze worden niet door de zorgverzekering vergoed, en kunt u zelf ook niet ophoesten. De AWBZ geeft recht op verpleging en verzorging in een ziekenhuis vanaf de 366e dag, verpleeghuis, verzorgingshuis, psychiatrische inrichting, verpleeginrichtingen, thuiszorg, revalidatie, etc.
Effect verlaging overdrachtsbelasting in najaar
Bouwbedrijf Heijmans verwacht in het najaar de eerste effecten te zullen zien op de huizenmarkt van de verlaging van de overdrachtsbelasting. Dat zei topman Gerrit Witzel woensdag in een toelichting op de halfjaarcijfers van Heijmans. De heffing die betaald moet worden bij de aankoop van een huis is tijdelijk verlaagd van 6 naar 2 procent.
Witzel hoopt in oktober de eerste effecten te zien van de belastingverlaging. ''Ik zie nu nog geen doorwerking in de huizenverkoop. Voorlopig zit de woningmarkt nog op slot. Maar ik ben blij dat de stap is genomen. Het is een goede stap.'' Het liefst ziet Witzel dat de overdrachtsbelasting helemaal wordt afgeschaft. ''Het is een boete op mobiliteit. De belasting is een enorm bezwaar en een financiële last in een dalende markt. Het lijkt me goed om de heffing helemaal af te schaffen.''
PrintPDF
Labels:
Eigen woning,
Overdrachtsbelasting,
Tweede woning
Gepost door
V.J. de Groot
om
14:41
Wettelijke navorderingstermijn inkeerregeling
Belanghebbende heeft op 30 december 2009 ingekeerd ter zake van een buitenlandse bankrekening. Naar aanleiding daarvan is met dagtekening 31 december 2009 een navorderingsaanslag IB/PH 1997 opgelegd. Op deze datum verliep de wettelijke navorderingstermijn.
Belanghebbende stelt dat de inspecteur met zijn handelwijze tussen het moment van inkeren en het opleggen van de navorderingsaanslag het beginsel van fair play, het zorgvuldigheidsbeginsel en het gelijkheidsbeginsel zodanig heeft geschonden dat de navorderingsaanslag moet worden vernietigd. De rechtbank oordeelt dat dit niet het geval is.
Oud regime lijfrenten en toerekening lijfrentetermijnen aan echtgenoot
Besluit van 19 augustus 2011, nr. BLKB2011/1576M, Stcrt. Nr. 15573 - 24 augustus 2011
Dit besluit beschrijft hoe wordt omgegaan met opgewekt vertrouwen als gevolg van een standpunt van de Belastingdienst inzake de wijziging van de begunstiging van oud-regimelijfrenten ten behoeve van de minstverdienende echtgenoot, gevolgd door omzetting in een lijfrentespaarrekening.
dinsdag 23 augustus 2011
Planning DigiD 4.0 gewijzigd
Om de continuïteit en stabiliteit van DigiD te waarborgen, heeft Logius besloten de releasedatum van DigiD 4.0 van 3 oktober 2011 te verschuiven tot een nader te bepalen datum na de belastingaangifteperiode (na 1 april 2012). Hiermee is de dienstverlening van DigiD het beste gewaarborgd.
Atsma maakt scheepvaart- en luchtvaartafspraken
Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) maakt vandaag met ministers van Aruba en Sint Maarten afspraken over de samenwerking op het gebied van luchtvaart en scheepvaart. De afspraken houden verband met de nieuwe verantwoordelijkheidsverdeling nu Curaçao en Sint Maarten sinds oktober 2010 de landenstatus hebben gekregen en Bonaire, Sint Eustatius en Saba bijzondere gemeenten van Nederland zijn geworden. ‘’Goede, efficiënte én veilige verbindingen over zee en door de lucht. Dat is ons gezamenlijk belang’’, aldus Atsma.
maandag 22 augustus 2011
Aanscherping eisen kennismigranten leidt tot extra juridische rompslomp
Aanscherping van de eisen voor kennismigranten leidt tot extra juridische rompslomp voor ondernemers, stellen arbeidsjuristen. Niet-westerse immigranten die onder de Nederlandse regeling voor kenniswerkers willen vallen, moeten sinds enkele maanden aan extra eisen voldoen.
Niet alleen geldt er een salarisminimum van 50.183 euro voor immigranten die ouder zijn dan 30 jaar, en van 36.801 euro voor degenen die jonger zijn dan dertig. Nieuw is dat het salaris 'marktconform' moet zijn. Dit om 'nepkenniswerkers' die minder verdienden dan officieel werd opgegeven, de pas af te snijden.
30%-regeling niet van toepassing op ontslagvergoeding
Tussen partijen is niet in geschil dat sprake is van een contractuele vergoeding wegens beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De hoogte van de vergoeding is volgens de arbeidsovereenkomst – met enkele hier niet ter zake doende uitzonderingen – gefixeerd op één bruto jaarsalaris en is derhalve niet afhankelijk van de duur en omvang van door belanghebbende ten behoeve van deze werkgever verrichte arbeid.
Belanghebbende zou de vergoeding ook in volle omvang hebben ontvangen ingeval de arbeidsovereenkomst al na een maand door de werkgever zou zijn beëindigd. Voorts zou hij de vergoeding in het geheel niet hebben ontvangen als de arbeidsovereenkomst niet door de werkgever zou zijn beëindigd, dan wel zou zijn beëindigd door middel van ontslag op staande voet wegens een dringende reden of na twee jaar ziekte.
Aldus houdt de vergoeding niet ten nauwste verband met bepaalde door belanghebbende verrichte arbeid of met in een bepaald tijdvak door hem verrichte arbeid ten behoeve van deze werkgever, waarvoor het de rechtstreekse beloning vormt, maar vindt de vergoeding meer algemeen haar oorzaak in het voorheen door belanghebbende verricht hebben van arbeid.
Belanghebbende zou de vergoeding ook in volle omvang hebben ontvangen ingeval de arbeidsovereenkomst al na een maand door de werkgever zou zijn beëindigd. Voorts zou hij de vergoeding in het geheel niet hebben ontvangen als de arbeidsovereenkomst niet door de werkgever zou zijn beëindigd, dan wel zou zijn beëindigd door middel van ontslag op staande voet wegens een dringende reden of na twee jaar ziekte.
Aldus houdt de vergoeding niet ten nauwste verband met bepaalde door belanghebbende verrichte arbeid of met in een bepaald tijdvak door hem verrichte arbeid ten behoeve van deze werkgever, waarvoor het de rechtstreekse beloning vormt, maar vindt de vergoeding meer algemeen haar oorzaak in het voorheen door belanghebbende verricht hebben van arbeid.
Tussenpersoon niet transparant
Veel tussenpersonen weigeren nog steeds openheid van zaken te geven over hun verdiensten. Dat stelt de Consumentenbond in de nieuwe Consumentengids die eind deze week verschijnt.
De bond benaderde 1.400 hypotheek- en pensioenadviseurs voor een onderzoek naar de kosten die zij in rekening brengen voor advies en bemiddeling. Maar slechts 154 adviseurs waren bereid eraan mee te werken. Deze tussenpersonen gaven aan gemiddeld 24 uur kwijt te zijn aan het opstellen van een hypotheekadvies. Zij rekenen daarvoor meestal een vast bedrag van circa 3.000 euro.
Dronkenlap riskeert 20 jaar cel voor grap met anker cruiseschip
Een man die het anker van een varend cruiseschip in zee liet vallen tijdens een tocht van Mexico naar Amerika, riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dollar (174.000 euro) voor 'poging tot beschadiging van een maritieme faciliteit'. De 45-jarige Rick Ehlert geeft de feiten toe, maar zegt dat hij dronken was op de bewuste 27 november 2010.
De bemanning en de andere passagiers van de MS Ryndam mogen van geluk spreken dat het anker de zeebodem niet raakte. Indien dat wel het geval was geweest, had het schip van rederij Holland America kunnen zinken of ernstig water kunnen maken.
zondag 21 augustus 2011
Boskalis profit slides on dredging
Dutch dredger Royal Boskalis Westminster has reported a 7.9% slide in first half net profit to €114.1 million from €123.9 million in the first half of 2010. The company recorded revenue of €1.25 billion, up on the €1.13 billion recorded in the previous year, while book order was €3 billion lower in 2011.
Boskalis said its 10% revenue rise due to its takeover of marine salvage company Smit, which had been consolidated across the first half of 2011 but only the second quarter of 2010. The takeover boosted Boskalis’ salvage operating result to €23.9 million for the first half, compared to €7.1 million in 2010, with salvage activities in India and Indonesia contributing to the lift.
zaterdag 20 augustus 2011
Handleiding Nederlandse inbreng in procedures bij EU-Hof
De Interdepartementale Commissie Europees Recht (ICER) heeft nieuwe aanwijzingen vastgesteld voor het maken van schriftelijke opmerkingen in prejudiciële zaken bij het EU-Hof. De aanwijzingen zijn bestemd voor de juristen en beleidsmedewerkers van de departementen die betrokken zijn bij het opstellen van de Nederlandse standpunten in prejudiciële procedures.
De vorige versie van de aanwijzingen dateert uit 2002. Deze herziening geeft een beknopt en duidelijk overzicht van procedurele en inhoudelijke stappen die de vakdepartementen in samenspraak met de agent van het ministerie van Buitenlandse Zaken moeten zetten bij het opstellen van schriftelijke opmerkingen. De aanwijzingen geven ook aan welke elementen de schriftelijke opmerkingen moeten bevatten. De aanwijzingen bevatten voorts een overzicht van de termijnen, het sjabloon dat moet worden gebruikt en tips voor het schrijven van de bijdragen. Klik hiervoor de aanwijzingen.
Bij fiscaal recht en kunstacademie hoogste schulden
Starters beginnen hun carrière met een steeds hogere studieschuld. In 2011 bedraagt die gemiddeld 14.500 euro, bleek uit recent onderzoek van Elsevier en vandaag ook uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Elsevier bracht bovendien in kaart wie de grootste schuldenaars zijn.
Van de academici hebben fiscaal juristen aan het eind van hun studie de hoogste schuld, gemiddeld 23.600 euro. Afgestudeerden van de kunstacademie steken zich van de hbo’ers het diepst in de schulden. Ze hebben een gemiddelde studieschuld van 18.000 euro. Dat blijkt uit het onderzoek Studie & Werk 2011 van Elsevier en onderzoeksinstituut SEO Economisch Onderzoek. Zevenduizend hbo’ers en academici werden ondervraagd, anderhalf jaar na hun afstuderen.
Als FNV tegen is...
Als de vakcentrale FNV in september alsnog tegen het pensioenakkoord stemt, gaat Henk Kamp zonder de FNV verder met het uitvoeren van dat akkoord. Dat zegt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zaterdag in een interview met de Volkskrant.
De verschillende bonden binnen de FNV zijn verdeeld over het voorgestelde pensioenakkoord en stemmen daarover op 12 september. Als er een 'nee' volgt, is het wat Kamp betreft afgelopen: ''Dan ga ik op 13 september verder om de problemen conform de afspraken uit het regeerakkoord uit te voeren."
vrijdag 19 augustus 2011
Dockwise boekt lagere nettowinst
Dockwise heeft in het tweede kwartaal een 39 procent lagere nettowinst geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit wordt veroorzaakt door de voortdurende moeilijke economische omstandigheden, waarbij sprake is van aanhoudende prijs- en volumedruk. Dat maakte het zeetransportbedrijf vrijdag bekend. Tijdens de presentatie van de tweedekwartaalcijfers deed het bedrijf geen voorspellingen voor het resterende deel van het jaar. Wel verwacht het een verbetering te zien na de eerste maanden van 2012.
Dockwise transporteert en installeert grote installaties voor de olie- en gassector, zoals booreilanden en productieplatformen. Het concern heeft een marktaandeel van honderd procent voor groot zeetransport en een aandeel van vijftig procent in het middensegment.
donderdag 18 augustus 2011
Bouw grootste offshore windpark ter wereld
Buiten de monding van de Theems in het Verenigd Koninkrijk wordt het London Array offshore windpark gebouwd. Met 1.000 MW is het project op dit moment het grootste geplande offshore windpark ter wereld. Het Nederlandse bedrijf Ballast Nedam werkt met verschillende vaartuigen, waaronder hefschip Svanen, aan de bouw van het park.
Hefschip Svanen wordt in november van dit jaar ook ingezet bij de plaatsing van fundaties van het offshore windpark Anholt bij Denemarken dat uit 111 turbines bestaat. In het eerste halfjaar heeft Svanen 51 fundaties voor het Engelse Walney II Offshore Windpark geplaatst.
Optelsom binnenlandse en buitenlandse inkomen uit werk en woning
Naar ’s Hofs oordeel heeft de rechtbank op goede gronden een juiste beslissing genomen. Het Hof voegt daar nog aan toe dat belanghebbende ten onrechte ervan uitgaat dat voor de toepassing van de regeling van de verliesverrekening van afdeling 3.13 van de Wet inkomstenbelasting 2001 onder het inkomen uit werk en woning slechts binnenlands inkomen is te verstaan.
De rechtbank heeft met juistheid geoordeeld dat het inkomen uit werk en woning in de zin van voormelde regeling de optelsom is van het binnenlandse en het buitenlandse inkomen uit werk en woning. Ook wanneer belanghebbendes inkomsten uit eigen woning over het jaar 2001 worden gesteld op € 937 negatief, is zijn inkomen uit werk en woning als bedoeld in voormelde regeling over het jaar 2001 positief, namelijk € 9.058, zodat voor verliesverrekening reeds daarom geen plaats is.
Behandeling als binnenlandse belastingplichtige: niet als inwoner van Costa Rica
Conclusie PG: A-G Niessen heeft conclusie genomen in de zaak met nummer 10/01544 naar aanleiding van het beroep in cassatie van X (belanghebbende) tegen de uitspraak van het Gerechtshof te 's-Hertogenbosch van 4 maart 2010, nr. 09/00141.
Belanghebbende woont sinds eind 1999 in Costa Rica en geniet een wachtgelduitkering van het Ministerie van Defensie. Hij heeft twee kinderen die in Nederland wonen. De jongste dochter heeft hij voor een bedrag van € 1.980 ondersteund in het levensonderhoud. In Costa Rica beschikt hij over een eigen woning die is gefinancierd met een hypothecaire lening bij een Nederlandse bank. Bij een Nederlandse verzekeraar heeft hij een lijfrenteverzekering afgesloten, waarvoor hij in het onderhavige jaar € 670 aan premie heeft betaald.
Koersen AEX in vrije val
Het Damrak is donderdag met zware verliezen gesloten. Hoewel er niet één duidelijk aanwijsbare oorzaak was, leek een opeenstapeling van tegenvallend nieuws en teleurstellende macrocijfers een verkoopgolf in te luiden. Ook de grote beurzen elders in Europa sloten diep in de rode cijfers. De AEX sloot 4,5% lager op 279,6 punten. Kort na vier uur werd nog een laagste stand van 275,8 punten aangetikt, het intraday-hoogtepunt lag op 291 punten. De Midkap-index sloot 5,2% lager op 453,9 punten.
Energiebesparing door LEDs op zee
Ledverlichting op zonne-energie blijkt een efficiënte oplossing voor verlichting op zee. Uit een Belgische test blijkt dat Ledverlichting 75 procent efficiënter is dan normale verlichting. Fabricom, onderdeel van GDF Suez, heeft in september 2010 de halogeenverlichting voor de signalisatie van de meetpalen rond Zeebrugge vervangen door ledverlichting.
De vijf meetpalen verzamelen wind-, golf-, getij- en meteogegevens voor de Belgische kust. De duurtesten hebben plaatsgevonden in een winterperiode met extreme weersomstandigheden en zijn een goede testcase geweest. De meetpalen zijn tijdens de winter beperkt opgeladen, maar behielden hun signaal en er werd geen uitval geconstateerd.
woensdag 17 augustus 2011
Booreiland of toch productieplatform
Mensen die niet in onze industrie werken gebruiken vaak het woord booreiland als algemene benaming voor alle platformen die op zee staan. Dit kan soms in onze industrie als grappig en onwetend worden ervaren. Een tip van mijn kant is dan ook om na het lezen van deze blog te proberen een offshore platform juist te benoemen. Een goed begin is om een onderscheid aan te brengen tussen een productieplatform en booreiland.
Rotterdamse haven presenteert overslagcijfers
Het tweede kwartaal is traditioneel beter dan het eerste. Dat zou betekenen dat de 2 kwartalen samen een halfjaar opleveren, dat ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar een lichte groei laat zien. Topman Hans Smits van Havenbedrijf Rotterdam handhaafde in april zijn prognose dat de totale overslag over heel 2011 groeit met circa 2 procent. De vraag is of deze verwachting kan worden vastgehouden, gezien het tumult op de financiële markten die internationaal het vertrouwen van producenten en consumenten verder dreigt aan te tasten.
dinsdag 16 augustus 2011
Inburgeringsplicht voor Turkse staatsburgers in Nederland
De inburgeringsplicht voor Turkse staatsburgers in Nederland is in strijd met verschillende bepalingen van het associatierecht tussen de EU en Turkije.
De Raad komt aldus tot het oordeel dat uit de rechtspraak van het Hof geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat de in de Wi neergelegde inburgeringsplicht voor Turkse staatsburgers die een beroep kunnen doen op artikel 41, eerste lid, van het Aanvullend Protocol dan wel op de artikelen 6, 7 of 13 van Besluit 1/80, in strijd is met die artikelen (in elk geval) voor zover het de onder 7.1.7 en 7.1.8 weergegeven gevolgen van de inburgeringsplicht betreft. Dat de inburgeringsplicht (ook) voor Turkse staatsburgers positieve effecten kan hebben voor hun integratie in de Nederlandse samenleving, kan niet leiden tot het oordeel dat de uit het associatierecht voor de lidstaten van de EU voortvloeiende juridische verplichtingen niet meer gelden.
De Raad komt aldus tot het oordeel dat uit de rechtspraak van het Hof geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat de in de Wi neergelegde inburgeringsplicht voor Turkse staatsburgers die een beroep kunnen doen op artikel 41, eerste lid, van het Aanvullend Protocol dan wel op de artikelen 6, 7 of 13 van Besluit 1/80, in strijd is met die artikelen (in elk geval) voor zover het de onder 7.1.7 en 7.1.8 weergegeven gevolgen van de inburgeringsplicht betreft. Dat de inburgeringsplicht (ook) voor Turkse staatsburgers positieve effecten kan hebben voor hun integratie in de Nederlandse samenleving, kan niet leiden tot het oordeel dat de uit het associatierecht voor de lidstaten van de EU voortvloeiende juridische verplichtingen niet meer gelden.
Geen tweede lek bij olieplatform Shell
Er is geen tweede lek geconstateerd in een pijpleiding bij het productieplatform Gannet Alpha van olieconcern Shell. Dat meldde een woordvoerder van het concern vandaag. Eerder op de dag doken er berichten op dat er tweede lek zou zijn.
De bron waaruit sinds woensdag olie stroomt is nog steeds dezelfde. Donderdag werd een poging ondernomen deze te dichten, maar het lijkt er vandaag op dat een ontlastklep nog voor lekkage zorgt, aldus de zegsman. Sinds vorige week woensdag kampt Shell met een lek bij het platform. Circa 1300 vaten olie zijn al in het Britse deel van de Noordzee gestroomd. Gannet Alpha ligt op 180 kilometer van het Schotse Aberdeen. Volgens schattingen van Shell lekken er nu minder dan 5 vaten olie per dag de zee in.
Onderhoud eigen huis flinke kostenpost
De bezitter van een eigen woning geeft gemiddeld per maand 400 euro uit aan onderhoud en verbetering van zijn huis. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) onder 1650 huiseigenaren. Inclusief deze kosten is de eigenaar van een eigen woning gemiddeld 38,6 procent van zijn netto-inkomen kwijt aan woonlasten. Dat is veel meer dan de 26,3 procent waarmee de overheid rekent. VEH vindt dat de overheid dit percentage moet aanpassen, omdat overheidsbeleid mede op deze ''woonquote'' wordt gebaseerd.
maandag 15 augustus 2011
Leden FNV Bondgenoten geven mening over pensioenakkoord
Tot zondag middernacht konden de 475.000 leden van FNV Bondgenoten hun mening geven over het pensioenakkoord dat werkgevers, vakbeweging en kabinet in juni sloten. De bond heeft het met een negatief advies aan zijn achterban voorgelegd. Maandag wordt duidelijk hoe de leden van FNV Bondgenoten denken over het pensioenakkoord.
zondag 14 augustus 2011
Maritime Week
Van 3 tot en met 12 november 2011 vindt de eerste editie van de Maritime Week plaats. Met een landelijke campagne staat de maritieme industrie ruim een week lang in de schijnwerpers.
Tijdens de Maritime Week kunnen jong en ouder aan verschillende activiteiten deelnemen en zo de maritieme wereld beter leren kennen. Er worden meeloop- en vaardagen, gastlessen en excursies naar werven, reders en havens georganiseerd. De maritieme bedrijven zetten hun deuren open, zodat je een kijkje achter de schermen kan nemen. Via de website www.maritimeweek.nl kan iedereen zich op de hoogte stellen van de activiteiten die staan gepland.
Rechtbank Rotterdam doet uitspraak in Somalische piraten-zaak
Onder meer betrof het de verdenking dat de mannen het Zuid Afrikaanse zeiljacht Choizil hadden overvallen. Zij zijn in november 2010 in de Somalische wateren aangehouden door de Nederlandse marine. Daarna zijn zij ter berechting overgebracht naar Nederland.
Drie verdachten zijn schuldig bevonden aan het plegen van een “kale” zeeroof. Daarmee wordt bedoeld het (zwaar) bewapend met boten de volle zee opgaan met de bedoeling een schip te kapen. Daarbij is overwogen dat het feit dat (nog) niet daadwerkelijk tot kaping was overgegaan slechts te danken is aan de Nederlandse marine die op tijd heeft ingegrepen.
Rutte: 'Er blijft werk aan de winkel'
Nederland staat er binnen de EU economisch gezien relatief goed voor. Wel is het belangrijk uitvoering te blijven geven aan het bezuinigingspakket. Dat zei minister-president Rutte op de persconferentie na afloop van de eerste ministerraad na het zomerreces.
De minister-president heeft de afgelopen weken permanent contact gehouden met nationale en internationale collega's over de financiële situatie in Europa. In de ministerraad is hier ook uitgebreid bij stilgestaan. 'De situatie in de Eurozone is buitengewoon ernstig', zei Rutte. 'Mensen maken zich zorgen over hun pensioen en over hun spaargeld.' Maar Nederland staat er binnen de EU relatief goed voor. Juist om dat zo te houden vindt het kabinet het belangrijk om uitvoering te blijven geven aan het bezuinigingspakket.
zaterdag 13 augustus 2011
Shell heeft olielek nog niet gedicht
Oliemaatschappij Shell heeft de olielek in een pijpleiding op het Britse deel van de Noordzee nog niet volledig kunnen dichten. Dat heeft een woordvoerder van het concern zaterdag laten weten. De woordvoerder kon nog niet zeggen hoeveel olie in zee is gekomen.
Isoleren
Vrijdagavond maakte Shell bekend dat het lek, bij het productieplatform GannetAlpha op 180 kilometer van Aberdeen, grotendeels is gedicht. De maatschappij had direct de druk van de pijpleiding gehaald en probeert de lekkage nu verder te isoleren.
vrijdag 12 augustus 2011
Shell kampt met olielek op Noordzee
Oliemaatschappij Shell kampt sinds woensdag met een olielek in een pijpleiding op het Britse deel van de Noordzee. Het lek, bij het productieplatform Gannet Alpha op 180 kilometer van Aberdeen, is inmiddels grotendeels gedicht, zei een woordvoerder vrijdag.
Een onbemand onderzeebootje ontdekte het lek nadat een olieglans in het gebied was waargenomen. Shell heeft meteen de druk van de pijpleiding gehaald en neemt nu verdere maatregelen om de lekkage te isoleren. Het olieconcern kon nog niet zeggen hoeveel olie in zee is gekomen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.
Papieren belastingaangifte IB, VpB, LB en OB voor ondernemers verdwijnt
De ontheffing voor het doen van digitale aangifte voor ondernemers vervalt per 1 januari 2012. Deze week ontvangen ondernemers, die nog op papier aangifte doen, hierover een brief.
Het gaat om ondernemers die:
- een ontheffing hebben voor de digitale aangifte IB-winst of Vpb 2010;
- een ontheffing hebben voor de digitale aangifte LH en/of OB 2011.
SBM Offshore krijgt miljardencontract
Een joint venture van SBM Offshore en Queiroz Galvao Oleo e Gas heeft een intentieverklaring ontvangen voor de levering van een platform voor het olieveld Guara Norte voor de kust van Brazilië. Dat meldde SBM donderdag. Het contract is miljarden waard.
Het concern meldde dat de zogenaamde FPSO, een drijvend productie-, opslag- en verladingsplatform, geëxploiteerd zal worden door een consortium dat tevens eigenaar zal zijn. In het consortium zal SBM een belang hebben van niet minder dan 49,5 procent en niet meer dan 62,25 procent.
Geen gevaar Nederlandse AAA
Kredietbureaus Standard and Poors en Fitch zien geen gevaar voor de Nederlandse AAA-status, als Nederland een grotere bijdrage levert aan het Europese noodfonds voor zwakke eurolanden.
Minister Jan Kees de Jager van Financiën waarschuwde eerder deze week dat een verhoging van het noodfonds voor zwakke eurolanden, een bedreiging kon zijn voor de hoogste kredietstatus van de staten die garanties geven, waaronder Nederland. Kredietbureaus Standard and Poors en Fitch geven echter aan dat dit niet het geval is, zo stellen ze tegenover Het Financieele Dagblad . "Een groter steunfonds vormt momenteel geen bedreiging voor de Nederlandse rating", zegt Fitch-analist Chris Pryce tegenover het FD. "Op het moment zouden alleen zeer extreme situaties, zoals het uiteenvallen van de eurozone, kunnen leiden tot het verlies van de AAA-status".
Wildgroei bouwleges is VEH doorn in oog
Opnieuw zijn de bouwleges, de tarieven voor een bouwvergunning, verhoogd en verschillen de kosten per gemeente. Zo kost in Leiden een kleine bouwvergunning 35 euro, terwijl Lopik voor dezelfde vergunning 841 euro rekent.
De Vereniging Eigen Huis (VEH) onderzocht de tarieven en pleit nu opnieuw voor een wettelijk maximumtarief voor bouwleges. Ook zou het kabinet nu moeten ingrijpen met een verplicht rekenmodel en verplichte transparantie. De VEH bracht de resultaten vrijdag naar buiten.
donderdag 11 augustus 2011
Opheffen euro zou volgens Britse minister desastreus zijn
Het opheffen van de euro zou desastreus zijn voor de economie, ook voor die van Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse minister van Financiën George Osborne donderdag gezegd in een toespraak voor het parlement. Om die reden is het noodzakelijk dat het begrotingsbeleid in Europa verder wordt geïntegreerd, ''maar zonder dat wij daaraan mee hoeven te doen'', aldus Osborne.
Inhoudingsplichtige voor de loonheffng
Belanghebbende stelt dat er geen sprake is van inhoudingsplicht omdat zowel de werkgever als de werknemers niet in Nederland woonachtig zijn. Bovendien is volgens belanghebbende geen sprake van uitzendwerkzaamheden. De rechtbank is van oordeel dat de inspecteur aannemelijk heeft gemaakt dat er sprake is van inhoudingsplicht op grond van artikel 6, lid 3, aanhef en onderdeel b van de Wet op de loonbelasting (vaste inrichting op basis van uitzendwerkzaamheden) en komt niet toe aan het beoordelen van de woonplaats van belanghebbende. Nu belanghebbende geen loonadministratie heeft bijgehouden is er sprake van omkering van de bewijslast. Belanghebbende heeft niet aangetoond dat de opgelegde naheffingsaanslag onjuist is. De inspecteur heeft een redelijke schatting gemaakt.
woensdag 10 augustus 2011
Offshore-windturbineparken netto positief voor leefmilieu
Offshore-windturbineparken leveren uiteindelijk een positieve bijdrage tot het leefmilieu. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Institute for Marine Resources & Ecosystem Studies (Imares) van de Universiteit Wageningen. Hoewel de werken tijdens de aanleg van de windturbineparken de natuur kunnen verstoren, wordt volgens onderzoeksleider Han Lindeboom uiteindelijk een positief eindresultaat opgetekend, onder meer door de creatie van nieuwe biotopen voor een brede waaier diersoorten.
Wereldmuseum Rotterdam wil Afrika-collectie verkopen
Het Wereldmuseum in Rotterdam gaat zich richten op Azië. Het is de bedoeling dat de stukken uit Afrika in de verkoop gaan. De opbrengst van die stukken is nodig voor een betere, financieel onafhankelijke toekomst. De Nederlandse museumwereld heeft scherpe kritiek.
‘125 Meesterwerken’ heet de jubileumtentoonstelling van het Wereldmuseum in Rotterdam. Eén zaal staat vol met Afrikaanse kunst. Directeur Stanley Bremer laat 'Charlie' zien, een beeld uit de Democratische Republiek Congo, vol met spijkers. Het is een van zijn favorieten. Dat kan verkocht worden. Tot woede van mensen die werkzaam zijn bij volkenkundige musea in Nederland.
Dekkingsgraad ABP fors gedaald
De dekkingsgraad van het ambtenarenpensioenfonds ABP is gedaald tot onder 100 procent. Dat heeft het pensioenfonds woensdag bekendgemaakt. In de maand juli daalde de dekkingsgraad, die aangeeft in hoeverre een fonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen, met 6 procentpunt.
De forse daling van de dekkingsgraad wordt zowel door een dalende rente als door daling van de koersen op de financiële markten veroorzaakt. ''Voor nu heeft dit geen gevolgen voor de pensioenen'', aldus ABP. De dekkingsgraad, de mate waarin een fonds in staat is aan zijn verplichtingen te voldoen, mag niet onder de 105 procent komen. Gebeurt dat wel, dan moet het fonds zich melden bij DNB en een herstelplan opstellen.
Derdelanders met EU-kinderen
Beroep op arrest Zambrano wordt niet snel geaccepteerd
Het EU-Hof verleende eerder dit jaar in het opmerkelijke arrest Zambrano aan illegaal verblijvende ouders met de nationaliteit van een derdeland het recht op een verblijfsvergunning en een werkvergunning, omdat hun kinderen de EU-nationaliteit hadden. Het ECER organiseerde daarover op 10 maart 2011 een discussiemiddag. Uit een ECER-inventarisatie van sindsdien gepubliceerde nationale uitspraken is af te leiden dat Nederlandse rechters niet snel een beroep op de Zambrano-uitspraak accepteren.
Op 8 maart 2011 heeft het EU-Hof uitspraak gedaan in de zaak Zambrano. Het EU-Hof oordeelde dat kinderen met de nationaliteit van een EU-lidstaat rechten ontlenen aan het Unierecht, ook wanneer zij geen gebruik hebben gemaakt van hun vrijverkeersrechten. Uitzetting van hun illegaal in België verblijvende Colombiaanse ouders had feitelijk tot gevolg dat de kinderen verplicht werden het EU-grondgebied te verlaten. Volgens het EU-Hof werd deze kinderen het effectieve genot van de met hun status van Unieburger verbonden rechten ontzegd.
Hoge kosten bij terugvragen overdrachtstaks
Vereniging Eigen Huis waarschuwt haar leden voor te hoge notariskosten bij het terugvragen van de verlaagde overdrachtsbelasting. Dat bevestigt Vereniging Eigen Huis (VEH) naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant woensdag.
De overdrachtsbelasting werd op in juli met terugwerkende kracht verlaagd van zes naar twee procent. Eigenaren die tussen 15 juni en 1 juli een huis hebben gekocht kunnen vier procent van de betaalde belasting terug krijgen. De aanvraag hiervoor bij de belastingdienst moet gedaan worden via een notaris. Leden meldden bij de VEH dat notarissen soms wel zeshonderd euro in rekening brengen. "Dat is erg veel als je bedenkt dat notarissen slechts enkele administratieve handelingen hoeven uit te voeren om het geld terug te vragen", stelt een woordvoerder van de VEH.
dinsdag 9 augustus 2011
Nederland wereldwijd grootste investeerder
Nederland staat wereldwijd op de eerste plaats als het gaat om de omvang van inkomende en uitgaande directe investeringen. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Deze koppositie is wel enigszins geflatteerd door de gunstige fiscale behandeling in Nederland van deze investeringen. Maar dat buiten beschouwing gehouden, blijft Nederland met een notering in de mondiale top 10 een grote investeerder.
FNV Horecabond zegt ja tegen pensioenakkoord
FNV Horecabond is positief over het pensioenakkoord dat de sociale partners en het kabinet hebben afgesloten. Een meerderheid heeft voor het akkoord gestemd. Slechts zeven procent van de ruim 23 duizend leden hebben echter hun stem uitgebracht. Dat maakte de vakbond dinsdag bekend.
Alle leden van de bond werden opgeroepen hun stem uit te brengen. Tot en met zondag 7 augustus kon gestemd worden, zowel digitaal als per antwoordkaart. Bij deze ledenraadpleging hebben uiteindelijk 1.670 leden hun stem uitgebracht. Een meerderheid van 56 procent stemde voor het akkoord.
maandag 8 augustus 2011
Organisatiedeskundige wil van zorgverzekeraars af
Zorgverzekeraars zorgen voor onnodige overhead die de integrale kostprijs van zorgproducten enorm verhoogt. Om die reden kunnen ze beter worden afgeschaft. Dat betoogt organisatiedeskundige Mathieu Weggeman in het FD.
Volgens Weggeman zijn de problemen rond de organisatie en financiering van de zorg inmiddels zo groot dat ze niet meer binnen het bestaande systeem opgelost kunnen worden. “Dat systeem heeft goed gewerkt, we hebben eruit gehaald wat erin zit, maar het is nu aan het einde van zijn levenscyclus”, aldus Weggeman in het FD.
Ombudsman bekritiseert overheid om DigiD
De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer is niet te spreken over DigiD en de manier waarop de overheid hierover communiceert. 'Als de overheid een bank was, zou die failliet zijn', zegt hij in een vandaag gepubliceerd interview in het AD.
Brenninkmeijer reageert op het aantal fraudegevallen met de digitale inlogcode voor overheidswebsites dat vorige week aan het licht kwam en de berichten dat het systeem is gekraakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak tegen dat het systeem is gekraakt en dat er maar enkele tientallen gevallen van vermoedelijke fraude bekend zijn.
Eerste tests NL-Alert van start in Zoetermeer
In Zoetermeer zijn de eerste technische tests van NL-Alert begonnen. NL Alert is een nieuw burgeralarmerings-, informerings- en alerteringssysteem van de overheid dat gebruik maakt van de mobiele telefonienetwerken. De tests lopen tot en met 22 augustus.
Er wordt de komende dagen een aantal tekstberichten op het testkanaal van NL-Alert verstuurd. Naar verwachting zullen inwoners van Zoetermeer geen of hooguit zeer beperkt overlast ervaren van deze tests, omdat mobiele telefoons niet ingesteld staan op dit testkanaal. In de testfase wordt een bericht verspreid met de volgende tekst: “Testbericht Rijksoverheid. U hoeft niets te doen. Voor meer informatie: www.nl-alert.nl.”
Hogere inkomens profiteren meest van overheid
Huishoudens met een inkomen van 75.500 euro per jaar of meer ontvangen op jaarbasis twee keer zo veel aan voorzieningen als mensen met een middeninkomen. Jaarlijks komt dat neer op gemiddeld 11.500 euro, schrijft de Volkskrant. De rijkere Nederlanders profiteren met name van hypotheekrenteafrek en toeslagen voor kinderopvang.
zondag 7 augustus 2011
Uitzenden personeel naar het buitenland: enkele aandachtspunten
Meer en meer werknemers worden door hun werkgever voor kortere of langere tijd uitgezonden naar het buitenland. Dit kan voor beide partijen leiden tot onaangename verrassingen. Werkgevers krijgen veel op hun bord als zij werknemers naar het buitenland uitzenden of buitenlandse werknemers naar Nederland halen. Ze krijgen onder andere te maken met immigratieregels, het belastingrecht, de sociale zekerheid, het pensioenrecht en het arbeidsrecht.
De onderstaande voorbeelden laten zien dat grensoverschrijdende arbeid vaak complex is en dat diverse uiteenlopende onderwerpen gedegen aandacht verdienen. Dit verkleint de kans op onaangename verrassingen.
PrintPDF
Labels:
30%,
Belastingverdragen,
Pensioen(fonds),
Sociale zekerheid
Gepost door
V.J. de Groot
om
15:57
Pijpfitter beschikt niet over specifieke deskundigheid
[A] wordt in de van belanghebbende afkomstige gedingstukken steeds aangeduid als eerste pijpfitter. In zoverre belanghebbende met die aanduiding beoogt aan te geven dat [A] ten opzichte van een doorsnee pijpfitter over specifieke deskundigheid beschikt, overweegt het Hof als volgt. Uit het eerdergenoemde functieprofiel blijkt dat iedere pijpfitter die de vereiste studie op minimaal LBO-niveau heeft afgerond en enkele jaren ervaring heeft opgedaan als pijpfitter in de petrochemische sector, in aanmerking komt voor een aanstelling als eerste pijpfitter bij belanghebbende. Ter zitting heeft belanghebbende verklaard dat een pijpfitter “eerste pijpfitter” wordt genoemd indien hij ervaring heeft, terwijl een pas afgestudeerde pijpfitter zonder ervaring als “tweede pijpfitter” wordt aangeduid. Een eerste pijpfitter werkt zelfstandig, een tweede pijpfitter werkt samen met een eerste pijpfitter. Een eerste pijpfitter, zoals [A], beschikt derhalve niet over specifieke deskundigheid.
Internationaal spoedoverleg over schuldencrisis gaande
Er is zondag internationaal spoedoverleg over de schuldencrisis gepland en reeds gaande. Afgevaardigden van de G20 hebben al telefonisch overlegd, zei de Centrale Bank van Zuid-Korea. De ministers van financiën van de G7, de belangrijkste economieën, voeren later zondag telefonisch overleg over de onrust op de financiële markten. Ze willen met elkaar praten voordat de Aziatische beurzen maandag opengaan.
zaterdag 6 augustus 2011
Kredietstatus VS verlaagd
Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft gisteravond de kredietstatus van de Verenigde Staten verlaagd. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dat gebeurt.De zogeheten 'Triple A'-status (AAA) is door S&P bijgesteld naar AA+. De verlaging geeft aan dat het bureau minder vertrouwen heeft dan voorheen in de Amerikaanse kredietwaardigheid op de lange termijn. Het zegt in een verklaring dat de bijgestelde kredietstatus gepaard gaat met een negatieve verwachting. Dat houdt in dat een nieuwe verlaging de komende 12 tot 18 maanden niet is uitgesloten.
Wereldhavendagen promoot eten op unieke plekken in de haven
In het kader van het thema ‘De haven smaakt naar meer’ van de komende Wereldhavendagen – 2, 3 en 4 september – stimuleert de organisatie mensen om vóór 15 augustus aan te geven wat hun favoriete plek in de haven is. De meest originele inzendingen worden beloond met een etentje op een unieke plek in de haven. De ‘diners’ vinden plaats in augustus. Deelnemers kunnen hun favoriete plek meedelen via promotie@wereldhavendagen.nl.
Het culinaire hart van de Wereldhavendagen 2011 tikt voornamelijk in de Veerhaven, aan de Kade van de Smaak. Veel producten die wij dagelijks gebruiken in de keuken, komen in de Rotterdamse haven ons land binnen. Op de Kade van de Smaak kunnen de bezoekers ze uittesten. Voor de fijnproevers zijn er ook excursies naar bijvoorbeeld Santas en Eurofrigo die het thema ter harte nemen. Veel deelnemers spelen in op het thema. Zo kan gepicknickt worden op de Berenboot en Chinese hapjes proeven op het China Plein achter Hotel New York.
China pleit voor nieuwe wereldmunt
China laat er na de afwaardering van de grootste economie ter wereld geen gras over groeien; het land veroordeelt de VS voor zijn verslaving aan schulden en kortzichtigheid en pleit ervoor dat er een andere munt komt als wereldwijde standaard, in plaats van de dollar.
China deed zaterdag meteen van zich horen via staatspersbureau Xinhua. Ratingbureau Standard & Poor's verlaagde de status van de VS in de nacht van vrijdag op zaterdag van AAA naar AA+, een status die de VS niet eerder heeft gehad.
vrijdag 5 augustus 2011
Bewijsregel 30%-regeling vanuit het buitenland geworven tandartsen
Van schending van het gelijkheidsbeginsel is - voor zover hier van belang - sprake indien de handelwijze van de inspecteur leidt tot ongelijke behandeling van gelijke gevallen en deze ongelijke behandeling het gevolg is van:
- een begunstigend beleid dat niet van toepassing is op belanghebbende, of;
- een oogmerk tot begunstiging van andere gevallen dan dat van belanghebbende, of;
- een begunstigende behandeling van de meerderheid van met belanghebbende vergelijkbare gevallen.
Van gelijke gevallen is slechts sprake indien deze gevallen zowel rechtens als feitelijk vergelijkbaar zijn. De bewijslast van de schending van het gelijkheidsbeginsel berust bij belanghebbende.
- een begunstigend beleid dat niet van toepassing is op belanghebbende, of;
- een oogmerk tot begunstiging van andere gevallen dan dat van belanghebbende, of;
- een begunstigende behandeling van de meerderheid van met belanghebbende vergelijkbare gevallen.
Van gelijke gevallen is slechts sprake indien deze gevallen zowel rechtens als feitelijk vergelijkbaar zijn. De bewijslast van de schending van het gelijkheidsbeginsel berust bij belanghebbende.
AEX-index zakt onder 300 punten
De AEX-index is vrijdag bij opening van de Amsterdamse beurs hard onderuit gegaan en onder de psychologisch belangrijke grens van 300 punten gedoken. Zorgen dat de Amerikaanse economie terugvalt in een recessie en de wereldwijde economie meesleept, in combinatie met de vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in de eurozone, zorgden opnieuw voor dieprode koersenborden.
De AEX-index opende 2,7 procent lager op 292,63 punten. Omstreeks 09.30 uur noteerde de index 2,3 procent lager op 294,07 punten. De MidKap-index speelde 5,9 procent kwijt tot 457,89 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen tot 3,2 procent lager.
Pensioenfondsen in problemen door beurskoers
De afgelopen weken hebben verschillende pensioenfondsen zich bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gemeld omdat zij onder de wettelijk vereiste dekkingsgraad zijn beland. Dat heeft een woordvoerder van DNB vrijdag desgevraagd gezegd.
Door de sterk dalende beurskoersen en de lage langekapitaalmarktrente neemt de druk op de dekkingsgraden van de pensioenfondsen weer toe. De dekkingsgraad, de mate waarin een fonds in staat is aan zijn verplichtingen te voldoen, mag niet onder de 105 procent komen. Gebeurt dat wel, dan moet het fonds zich melden bij DNB en een herstelplan opstellen.
Shell mag van VS boren in Arctisch gebied
Oliemaatschappij Shell heeft van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken toestemming gekregen voor proefboringen in het Arctisch gebied. Shell wil volgend jaar in de Beaufortzee ten noorden van Alaska proefboringen doen. De Amerikaanse milieu- en natuurautoriteiten moeten nog akkoord gaan met de plannen van het olieconcern. Shell heeft goede hoop dat alle vergunningen in orde zullen komen. ''We zijn voorzichtig optimistisch dat we rond deze tijd volgend jaar aan het boren zullen zijn'', aldus een woordvoerder.
Milieuorganisaties
Milieuorganisaties hebben hun afschuw over de boringen al kenbaar gemaakt en kijken naar juridische manieren om ze tegen te houden. De milieubewegingen vinden dat de natuur en de lokale bevolking in het gebied in groot gevaar wordt gebracht door de activiteiten van oliemaatschappijen.
Sparen is nu zinloos
Sparen heeft geen zin, zeker acht van de tien gewone spaarrekeningen levert nu verlies op. De rente van een spaarrekening ligt namelijk gelijk of net iets lager dan de inflatie. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. De spaarrente is nu 2,5 procent, terwijl de inflatie in juli 2,6 procent bedroeg. Veel rekeningen geven overigens een nog lagere rente.
Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl loont het momenteel „met je spaargeld te gaan shoppen”. Het is wel verstandig alleen met banken in zee te gaan die onder het Nederlandse of Europese depositogarantiestelsel vallen. Verder is de rente hoger op rekeningen waarbij het spaargeld voor langere tijd wordt vastgezet, maar Huibers vindt het niet verstandig om nu zo'n rekening te nemen.
Grootste verlies Wall Street in twee jaar
De effectenbeurzen in de Verenigde Staten en Europa kleurden donderdag bloedrood door grote zorgen over de Europese schuldencrisis en de afzwakkende wereldeconomie. De vrees neemt steeds verder toe dat de schuldencrisis overslaat naar landen als Italië, Portugal en Spanje.
De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel een verlies van 4,3 procent op 11.383,68 punten. In de Dow-Jonesindex liet geen enkel fonds winst zien. De S&P 500 zakte 4,8 procent, de technologiebeurs Nasdaq verloor 5,1 procent. Het was het grootste verlies op Wall Street in 2 jaar tijd. De olieprijzen gingen hard omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie kelderde 6 procent naar 86,438 dollar. Brentolie daalde 5,1 procent tot 107,42 dollar.
donderdag 4 augustus 2011
CDA wil betere uitleg opbouw rente hypotheek
Het CDA wil dat banken duidelijker zijn over de opbouw van hypotheekrentes voor bestaande klanten die een nieuwe hypotheek nemen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de renteperiode van hun 'oude' hypotheek is afgelopen.
CDA-Tweede Kamerlid Elly Blanksma wil weten of het klopt dat banken aan bestaande klanten hogere hypotheekrentes in rekening brengen dan aan nieuwe klanten. Blanksma heeft hierover donderdag Kamervragen gesteld aan minister Jan Kees de Jager (Financiën). Ook wil Blanksma garanties dat klanten genoeg mogelijkheden hebben om over te stappen naar een andere bank.
DigiD niet gekraakt
In enkele media is gesteld dat het systeem van DigiD is gekraakt. Dat is niet het geval. Wel zijn pogingen gedaan om toeslagen van de Belastingdienst te krijgen op naam van een ander.
Het Openbaar Ministerie heeft op woensdag 27 juli jl. een persbericht uitgebracht over een man die opnieuw wordt verdacht van fraude met toeslagen. Hij heeft vermoedelijk in de maand juni 260 maal rekeningnummers gewijzigd waardoor hij toegang kreeg tot de uitgekeerde toeslagen. Uit het onderzoek blijkt niet dat DigiD daarbij is gekraakt, en blijkt dat geen DigiD’s van de getroffen huishoudens zijn ontvreemd.
ABB krijgt grote order offshore windenergie
ABB heeft een belangrijke order gekregen van TenneT. Het gaat om de levering van een voedingslink die offshore Noordzee-windparken op het spanningsnet van het Duitse vasteland aansluit. Er is een bedrag van ongeveer 700 miljoen euro mee gemoeid.
ABB gaat het grootste offshore HVDC-systeem (hoogspanning-directe stroom) inzetten. De verbinding heeft een nominaal vermogen van 900 megawatt (MW). Dit betekent een elektriciteitsverlies van minder dan 1 procent per omzettingsstation. De verbinding zal straks meer dan 1,5 miljoen huishoudens voorzien van door wind gegenereerde elektriciteit.
Rechters geven bijbanen nog steeds niet op
De bijbanen van tientallen rechters zijn nog steeds niet terug te vinden in het openbare register waarin nevenfuncties staan. Dat meldt het FD donderdag. Van de 45 rechters die in mei naar boven kwamen bij eerder onderzoek van de krant, hebben slechts tien het register inmiddels volledig aangepast.
Een Kamermeerderheid wil dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aandringt op meer openheid. "De tijd van vrijblijvendheid lijkt nu wel voorbij", reageert Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA), zelf oud-rechter, in de krant. Ook CDA, SP en D66 willen meer actie. De rechters die op de korrel worden genomen zouden bijvoorbeeld docent zijn bij juridische uitgeverijen, bestuurder bij stichtingen en fondsen of zitting hebben in een raad van toezicht of raad van commissarissen.
woensdag 3 augustus 2011
Overdrachtsbelasting moet helemaal worden afgeschaft
De overdrachtsbelasting is in strijd met het Europese recht op vrije eigendom en moet daarom helemaal worden afgeschaft. Dat stelt fiscaal jurist Andrea Faber van het Nijmeegse advocatenkantoor Jaegers & Soons vandaag in Trouw. Namens inmiddels ruim tweehonderd huizenkopers spant zij een proces aan tegen de overheid.Faber studeert al maanden op deze zaak. Het plotselinge besluit van het kabinet om de overdrachtsbelasting te verlagen van 6 naar 2 procent heeft het proces in het een stroomversnelling gebracht. 'Het is natuurlijk extra wrang voor mensen die vlak voor 15 juni, toen de verlaging inging, een huis hebben gekocht. Die groep willen we ook helpen.'
DigiD onveilig en achterhaald
Het DigiD-systeem waarmee burgers onder meer belastingaangifte doen, is onveilig en achterhaald. Dat zeggen deskundigen op het gebied van computerbeveiliging in het AD woensdag.
Fraude
Het DigiD systeem waarmee burgers op internet onder meer belastingaangifte kunnen doen, is volgens de beveiligingsexperts zo 'lek als een mandje'. Het overheidssysteem zou nu juist fraude in de hand werken.
Windenergie ruim verdriedubbeld in 2020
Windenergie zal in 2020 ruim drie keer zoveel opleveren als nu het geval is. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Vereniging voor Windenergie (EWEA). Voorwaarde is wel dat er flink geïnvesteerd wordt in Europese windparken. In totaal zal er gedurende dit decennium zo’n 194 miljard euro in de ontwikkeling van windenergie gestoken moeten worden.
In 2030 zal windenergie zoveel opleveren dat alle naar schatting 241 miljoen Europese gezinnen ermee van stroom voorzien kunnen worden. “Het succes is vooral te danken aan sterke Europese regelgeving tot aan 2020, die na die tijd ook in stand zal moeten blijven”, aldus directeur Justin Wilkes van EWEA.
dinsdag 2 augustus 2011
Besluit ex ante financiering depositogarantiestelsel
Het kabinet heeft besloten de financiering van het Nederlandse depositogarantiestelsel (DGS) te hervormen. Vanaf 1 juli 2012 zullen banken elk kwartaal een bijdrage moeten storten in een fonds ten behoeve van depositogarantie. Hiertoe wordt het besluit Bijzondere prudentiële maatregelen, beleggerscompensatie en depositogarantie Wft aangepast. Banken en andere betrokkenen worden uitgenodigd te reageren op de voorgestelde wijzigingen.
Senaat VS stemt in met akkoord staatsschuld
De Amerikaanse Senaat heeft dinsdagavond (onze tijd) ingestemd met het akkoord tussen Republikeinen en Democraten dat een eind moet maken aan de schuldencrisis in de VS. Het Huis van Afgevaardigden ging een dag eerder al akkoord.
Het voorstel werd met een meerderheid van 74 tegen 26 stemmen aangenomen. Er waren 60 positieve stemmen nodig om het voorstel niet te laten stranden. Het akkoord kan nu worden bekrachtigd door president Barack Obama. Het Witte Huis gaf in een reactie aan dat Obama de wet, zonder openbaar vertoon, zou ondertekenen zodra die op zijn bureau wordt gelegd.
maandag 1 augustus 2011
Visualizing the numbers in the debt ceiling deal
Stacked next to a house, a football field and the Statue of Liberty, the national debt, in $100 bills, would look something like this.
The numbers getting tossed around in Washington during the debt ceiling negotiations can be mind-boggling. Since the average American will never have, say, $14.3 trillion to wrap his or her mind around, here's how these numbers would stack up if translated into everyday life.
$14,300,000,000,000
The United States currently has a $14.3 trillion debt ceiling. With the median sale price of a new home in the United States last year at $221,800, that amount could buy 64,472,498 new houses -- one for every resident of California and Texas combined.
Nieuw garantiestelsel gebaseerd op risico
Risicovolle banken gaan meer bijdragen aan een nieuw spaarfonds voor het depositogarantiestelsel dan minder risicovolle banken. Dit blijkt uit een voorstel dat het ministerie van Financiën maandag openbaar heeft gemaakt.
In 10 jaar tijd moet een fonds met een totale omvang van 1 procent van alle bij banken uitstaande spaartegoeden worden opgebouwd. Om dit te bereiken, gaan banken vanaf juli 2012 elk kwartaal een bijdrage van minstens 0,025 procent van hun spaartegoeden betalen. Hierbovenop komt een opslag afhankelijk van het risico dat een bank neemt van 0 tot 0,025 procent. De hoogte van de risico-opslag wordt vastgesteld door De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van vooraf vastgelegde normen. Hierbij wordt gekeken naar de risicovolle bezittingen en de vermogenspositie van de bank.
Meer huizen verkocht in juli door verlaging belasting
In de maand juli zijn 15 procent meer huizen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) bevestigde maandag berichtgeving van die strekking van de NOS. ''De verlaging van de overdrachtsbelasting heeft een positief effect op de verkoop van huizen.''
Werden er in Nederland in juli vorig jaar ongeveer 10.000 huizen verkocht, nu staat de teller rond de 11.500, aldus de zegsman. Het kabinet verlaagde de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent. ''Dat heeft een positieve impuls gegeven. Het lijkt erop dat de negatieve spiraal doorbroken is'', aldus de woordvoerder van de NVM. Voor het hele derde kwartaal verwacht de NVM een toename van de verkoop van huizen met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
PrintPDF
Labels:
Eigen woning,
Overdrachtsbelasting,
Tweede woning
Gepost door
V.J. de Groot
om
19:28
Abonneren op:
Posts (Atom)
De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?
Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.
In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!
Populaire berichten
-
The new EU Regulations No 883/2004 and 987/2009 will apply in the relations between Switzerland and the EU-States from 1st April 2012, with ...
-
In deze rekenregels zijn het bruto wettelijke minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 juli 2011 opgeno...
-
Spaart u voor een uitkering naast uw pensioen? Vanaf belastingjaar 2011 mag u in uw aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die u in ...
-
Een inwoonster van Amsterdam die weigert haar vingerafdrukken te geven, krijgt voorlopig geen nieuw paspoort. De gemeente Amsterdam hoeft ha...
-
De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief ke...
Blogarchief
-
►
2012
(452)
- september 2012 (12)
- augustus 2012 (48)
- juli 2012 (43)
- juni 2012 (53)
- mei 2012 (58)
- april 2012 (57)
- maart 2012 (55)
- februari 2012 (56)
- januari 2012 (70)
-
▼
2011
(756)
- december 2011 (68)
- november 2011 (64)
- oktober 2011 (69)
- september 2011 (59)
- augustus 2011 (92)
- juli 2011 (57)
- juni 2011 (90)
- mei 2011 (63)
- april 2011 (48)
- maart 2011 (47)
- februari 2011 (40)
- januari 2011 (59)
-
►
2010
(190)
- december 2010 (51)
- november 2010 (42)
- oktober 2010 (59)
- september 2010 (38)
In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?
Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.
Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!
Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.